Ghostbusters (2016)

ghostbusters-2016-bd

Hvem skal du ringe til?

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

New York er plaget av spøkelser, og det er bare en liten gruppe med kvinner som kan stoppe dem.

Ghostbusters er regissert av Paul Feig, og i hovedrollene finner vi Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones, Kate McKinnon og Chris Hemsworth. Dette er en nyinnspilling av klassikeren fra 1984, en film som normalt sett alle elsker.

Det er ingen hemmelighet at Hollywood for det meste har gått tomme for ideer når det gjelder å lage unike filmer. Skal man se noe med kvalitet så må man se TV-serier, for dette her holder bare ikke i lengden. Fortsetter man med denne kvaliteten som man ser i Ghostbusters, så kommer det til å gå til helvete for Hollywood, for folk kommer til å bli lei av å se sjelløse filmer som dette.

Jeg kan vel egentlig oppsummere Ghostbusters på den vanlige måten når jeg ser dårlige komediefilmer. Filmen er ikke morsom, jeg lo ikke en eneste gang, jeg trakk heller ikke på smilebåndet. Skuespillerne har null kjemi, med unntak av Kate McKinnon er det ingen som kan gå med hevet hode.

Sammenlignet med originalen klarer ikke nyinnspillingen å bygge opp karakterene, den er mer interessert i tomprat enn å fortelle noe som helst. Filmen er uengasjerende fra første til siste sekund, man bryr seg ikke om karakterene, hvorfor skal man bry seg om karakterene som kun sier dumme ting uten å ha snev av personlighet? Dette gjentar seg stadig når det gjelder komediefilmer fra Hollywood om dagen, noen må stoppe dette!

Originalen var både velspilt, morsom og faktisk ganske mørk og skummel. Det er en god grøsserkomedie som er veldig unik. Det samme kan man ikke si om nyinnspillingen som har null atmosfære, den forsøker for mye å være morsom med den elendige dialogen man må høre på hele tiden. Det er så pinlig dårlig!

Det eneste høydepunktet er den siste lange sekvensen mot slutten av filmen når kjerringene må ta opp kampen mot ondskapen som truer New York. Visuelt sett er dette vakkert å se på, men når man ser på prislappen så er det utrolig at filmen kostet hele 144 millioner dollar å lage. Det hadde vært interessant å hørt hva man brukte alle disse pengene på, for med unntak av den lange actionsekvensen mot slutten så er det ikke noe som sier at dette er en film som kostet 144 millioner dollar å lage. Galskap!

Det er flere som har boikottet denne nyinnspillingen, og jeg skjønner selvfølgelig hvorfor. Man trenger ikke å lage en film som dette, originalen vil alltid tåle tidens tann og når man sammenligner originalen med nyinnspillingen så har det ingen betydning at noen forsøkte å lage en nyinnspilling, for denne filmen vil bli glemt og begravd i løpet av noen få år. Ingen vil bry seg om dette lille makkverket av en sjelløs film.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er skarpt og klart. Problemet er at bildet også er veldig lyst, noe som gjør at fargene ikke helt stemmer i enkelte scener.

Dialogen er klar og tydelig. Ghostbusters har i det minste et livlig lydspor som klarer å fylle opp rommet med et luftig og bredt lydbilde. Det er også bra trykk her i enkelte scener.

Ekstramateriell:
Audio Commentaries
Jokes a Plenty (35 minutter)
Visual Effects: 30 Years Later (15 minutter)
The Ghosts of Ghostbusters (14 minutter)
Meet the Team (8 minutter)
Chris Hemsworth is Kevin (8 minutter)
Slime Time (5 minutter)
Gag Reel (15 minutter)
Deleted & Extended Scenes (21 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.