The Legend of Tarzan (2016)

the-legend-of-tarzan

Tarzan vender hjem igjen.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

Tarzan returnerer til Kongo for å stoppe en farlig mann med onde planer. Han tar med seg sin kjære Jane, og hun vil selvfølgelig være i stor livsfare og den eneste som kan redde henne er selvfølgelig Tarzan.

The Legend of Tarzan er regissert av David Yates (mest kjent for å ha regissert de fire siste Harry Potter-filmene), og i hovedrollene finner vi Alexander Skarsgård, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson og Margot Robbie.

Nesten alle vet hvem Tarzan er, og i The Legend of Tarzan følger vi ham på nye eventyr i jungelen i Afrika.

Har The Legend of Tarzan noe nytt å tilby som vi ikke har sett før? Nei, dessverre er The Legend of Tarzan en film som går på skinner, den har absolutt ingen store overraskelser på lur.

Problemet med filmen er at den blir forutsigbar og at den er for alvorlig. Dette er en film uten glimt i øyet, her blir det fokus på Tarzan og hans forhold til dyrene i jungelen og de afrikanske stammene. Humor og kreativitet blir det lite av.

Når det gjelder Alexander Skarsgård som spiller Tarzan, må jeg si at han er skuffende tørr. Som karakter er Tarzan utrolig kjedelig og endimensjonal, det kan man si om alle karakterene i filmen. Dette er lite levende karakterer som ikke klarer å skape magi på skjermen.

Det betyr at filmen først og fremst sikter seg på 10-12 åringer, de kan sikkert hygge seg med en film som The Legend of Tarzan, for normalt sett så har de ikke sett så mange filmer og de ser da ikke alle svakhetene som denne filmen har.

Så har vi skurken spilt av Christoph Waltz. Nok en gang blir ikke Christoph Waltz brukt på en god måte. Han er den kjedelige og tørre skurkekarakteren vi har sett ham spille før, han sover seg gjennom denne kjedelige rolletolkningen. Han er best når han får skinne og leke seg, det burde da ikke være så vanskelig å forstå?

Når det gjelder Jane så er hun for det meste lenket fast gjennom hele filmen. Hvorfor i det hele tatt bruke en skuespillerinne som Margot Robbie når hun ikke blir brukt i det hele tatt?

The Legend of Tarzan er en middelmådig film som blir feig og svært lite kreativ. Det den skal ha pluss for er at den kun bruker noen få minutter når den forteller oss om hvordan Tarzan vokste opp i jungelen. For filmen starter med at protagonisten er hjemme i England, han har da allerede giftet seg med Jane og sammen reiser de til Kongo der de må stoppe den onde mannen med den onde planen. Vi ser kun noen kortere tilbakeblikk når det gjelder oppveksten til Tarzan og forholdet mellom ham og dyrene rundt ham.

Forskjellen mellom The Legend of Tarzan og en film som Pan, er at Pan i det minste forsøkte å skape sitt eget univers og at den tok sjanser. The Legend of Tarzan tar aldri sjanser, og da blir man sittende igjen med en film som aldri etterlater spor etter seg.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og fargene er kjølige. Sortnivået er ganske bra, men det blir aldri skikkelig sort i de mørkeste partiene.

Dialogen er klar og tydelig. The Legend of Tarzan har et veldig godt lydspor som klarer å fylle opp rommet med varm og behagelig lyd som trykker til når det må. The Legend of Tarzan er en film som bruker sidehøyttalerne på en veldig god og effektiv måte når vi befinner oss i jungelen.

Ekstramateriell:
Tarzan Reborn (15 minutter)
Creating The Virtual Jungle (15 minutter)
Battles And Bare-Knuckle Brawls (15 minutter)
Tarzan and Jane’s Unfailing Love (6 minutter)
Gabon to the Screen (2 minutter)
Stop Ivory (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.