Tusk (2014)

tusk

Full hvalross.

En mann som har sin egen podcast, reiser over til Canada for å intervjue en idiot. Men denne idioten har tatt sitt eget liv, og han er på vei tilbake til USA, men så oppdager han et lite brev når han er på do og der står det at personen som har skrevet brevet har mange fantastiske historier å fortelle. Så han tar kontakt med personen som har skrevet dette brevet, og han reiser hjem til denne personen, noe han aldri burde ha gjort.

Tusk er skrevet og regissert av Kevin Smith. I hovedrollene finner vi Michael Parks og Justin Long.

Tusk er en film som har fått veldig blandede kritikker. Mange hater filmen, andre elsker den. Det virker ikke som om det er en mellomting.

Jeg likte filmen, men jeg skjønner jo hvorfor mange ikke liker filmen. Jeg tror det rett og slett har med hvor mye film man ser i løpet av et år, jeg ser ekstremt mye og er ute etter noe nytt og uvanlig hele tiden. Jeg elsker kommersielle filmer hvis de faller i smak, men jeg elsker mer sære og spesielle filmer som er mer myntet mot filmelskere og ikke den gjennomsnittlige kinogåer.

Tusk er en grøsserkomedie med mye sort humor. Jeg lo godt flere ganger, ideen Kevin Smith har klekt ut er helt på jordet. Det er så sært, sprøtt og morsomt, jeg følte nesten at jeg så en japansk film.

Med Tusk har Kevin Smith laget sin The Human Centipede. Jeg må si at jeg synes faktisk Tusk er mer ekkel enn den filmen. Jeg likte utseendet på menneskehvalrossen, det var bare ekkelt og samtidig morsomt å se på.

Men synes jeg synd på den stakkars mannen som blir forvandlet til en hvalross? Nei, det er umulig, for Kevin Smith gjør denne karakteren helt uspiselig. Man bryr seg ikke om denne karakteren i det hele tatt, så han får som fortjent, han er virkelig umoden og ekkel.

Nå var jeg en av de som synes at Kevin Smiths forrige film, Red State, var en elendig drittfilm. Med Tusk føler jeg at han er på riktig spor igjen med sin litt spesielle humor, for hvem pokker kan finne på at en seriemorder skaper hvalrossmenn? Og slutten er jo helt genial, jeg lo så godt at jeg holdt på å ramle på gulvet når skurken låner litt fra filmen, Tropic Thunder.

Tusk er ikke film for alle. Men har du noe av den samme filmsmak som undertegnede, så kan det hende at du vil like denne filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.