Focus (2015)

focus

En svindlermann møter en svindlerkvinne som han tar under sine vinger for han er en del av en større svindlergruppe. Han begynner å falle for denne kvinnen, men ting går ikke helt som planlagt. Han har planlagt en større svindel som vil sikre hans alderdom hvis han lykkes med svindelen, men da treffer han en gammel bekjent som gjør ting vanskeligere for ham.

Focus er en flat og livløs svindelfilm som aldri blir spennende, den blir kun veldig forutsigbar. Svindlerne vi følger er lommetyver, gamblere (poker) og svindlere. Protagonisten er ute etter større penger, så da begynner han å leke med farlige personer.

Focus har fokus på to ting, det er svindel og kjærlighet. Som nevnt, det vi ser av svindel og lommetyverier er ikke særlig interessant. Det er heller ikke interessant å følge romansen mellom protagonisten og svindlerkvinnen som er glad i klokker.

Will Smith og Margot Robbie har null kjemi. Jeg vet ikke hva som har skjedd med Will Smith, men han har mistet alt av energi og det virker som om han er på gråten hele tiden. Skal man først basere filmen på kjærlighet så er det pokker meg viktig å ha to skuespillere som har en god og naturlig kjemi man tror på. Det ser man ikke i Focus, det er helt flatt og grusomt å se på.

Høydepunktet i filmen ser vi ganske tidlig når protagonisten inngår et veddemål med en rik mann. Den rike mannen blir spilt av BD Wong, han er fantastisk i denne rollen, dessverre er det ikke mange minuttene han får før han forsvinner.

Dette er en av de trøtteste svindlerfilmene jeg har sett på lenge. Spenningstopper kan du se langt etter, når man først tror at det har gått galt, så har det selvsagt ikke det, for alle er jo med på svindelen viser det seg etter hvert. Nesten alle da.

Og hvorfor skal vi bry oss om disse drittsekkene? De stjeler til livets opphold, det er null sympatiske trekk hos karakterene vi følger. Filmen forsøker hele tiden å være sjarmerende, derfor skal vi som seere akseptere at dette er personer som egentlig ikke gjør så mye galt. Det er jo kjempefint at Focus ser ned på seerne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.