Selma (2014)

selma

Martin Luther King Jr. arrangerer en stor og lang marsj, noe befolkningen i sørstatene ikke setter pris på.

Selma er regissert av Ava DuVernay, og i hovedrollene finner vi David Oyelowo, Carmen Ejogo, Tom Wilkinson og Oprah Winfrey.

Selma er selvsagt basert på sanne hendelser om marsjen som Martin Luther King Jr. arrangerte for å protestere mot at afroamerikanere nesten ikke fikk stemme ved valg. På veien møter de hele tiden hard motstand, spesielt fra hvite søppelmennesker som aldri skulle vært født.

Selma blir veldig snill, selv om man ser ubehagelig ting og to personer blir drept. På den måten får jo Selma frem budskapet om hva Martin Luther King Jr. representerte, han ville ikke ha voldshandlinger. Han var en smart mann, og på grunn av hans holdninger til voldsbruk begynte han også å få støtte fra de hvite.

Det jeg savnet var mer gnist, Selma blir veldig daff, litt treg og anonym. For all del, det lukter respekt av hva de fargede gjorde i USA for å få samme rettigheter som hvite djevler, men det finnes jo så mange filmer om dette temaet, og da blir Selma for anonym etter min mening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.