Black Sea (2014)

black-sea

Nazigull.

En gruppe med skitne menn er på jakt etter nazigull som befinner seg om bord en ubåt fra den andre verdenskrig. Ryktene skal ha det til at en tysk ubåt som hentet gullbarrer i Russland befinner seg på havbunnen, og noen vet hvor denne ubåten befinner seg. En gruppe med utvalgte menn skal finne denne ubåten, men det vil bli problemer når man har noen grådige svin om bord denne ubåten. Spørsmålet er om noen vil se overflaten igjen.

Black Sea er regissert av Kevin Macdonald, og i hovedrollen finner vi Jude Law.

Det er litt merkelig at en regissør som Kevin Macdonald har regissert en film som Black Sea. Black Sea er en typisk generisk søndagsfilm man ser kun en gang, for filmen er ganske dum.

Det er dumskap som skaper spenningen, men det blir dessverre ikke så spennende når dumskapen råder. Mange av karakterene er så dumme, det er spesielt to personer som lager helvete om bord ubåten, og de gjør kun dumme ting som selvsagt setter de andres liv i fare. Det beste hadde vært hvis farene var utenfor ubåten, ikke inne i ubåten.

Karakterene er enkle, og det som motiverer kapteinen om bord denne ubåten er til å gråte av. Han er lei av å bli sett ned på og utnyttet, han skal vise at han kan stå på egne bein. Ser man på karakterene, så er det som å møte stereotypiske karakterer fra åttitallet. Russere og engelskmenn, tror jeg det må være, går ikke så godt i lag. Ikke noe nytt der, nei.

Black Sea fungerer greit helt til det skjer et drap om bord ubåten. Etter det blir dessverre filmens karakterer dummere, og utviklingen henger ikke helt på greip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.