The Long Goodbye (1973)

the-long-goodbye

En privatdetektiv får problemer etter at han får besøk av en venn. Han hjelper vennen med å komme seg ut av landet, men det denne privatdetektiven ikke vet er at hans venn er etterlyst for drap på en kvinne og det ligger også noe mer bak.

The Long Goodbye er blant mange sett på som en liten kultklassiker. Selv fant jeg filmen litt langtekkelig og småkjedelig.

Privatdetektiven er en herlig type som slenger ut dritt til alt og alle. Historien fungerer greit nok, men The Long Goodbye er en type film som brenner ekstremt sakte. Når en time hadde gått, føltes det ut som to timer.

Jeg liker litt mer fart og spenning i filmene jeg ser. Jeg ser absolutt kvalitetene som The Long Goodbye har, men disse kvalitetene er også noe jeg finner en smule kjedelige. Selv om jeg likte privatdetektiven, gir filmen meg aldri noe grunn til å håpe på at ting ordner seg for ham. Det gjelder alle karakterene, man bryr seg ikke om noen av dem, man blir med på turen og det er det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.