My Week with Marilyn (2011)

my-week-with-marilyn

Marilyn Monroe tar turen over til England for å spille inn en film sammen med den legendariske, Sir Laurence Olivier. Samtidig får en yngre mann sin første ordentlige jobb under denne innspillingen, og han får noen dager sammen med Marilyn Monroe.

My Week with Marilyn er basert på sanne hendelser. Jeg har ikke sett en eneste film med Marilyn Monroe, jeg vet heller ikke noe om hennes liv. Så jeg var helt ute å kjøre når jeg så filmen.

Jeg synes filmen fikk vist frem to forskjellige sider av Marilyn Monroe, og etter å ha lest litt om hennes liv i ettertid er My Week with Marilyn en film verdt å få med seg hvis man ikke vet så mye om denne kvinnen.

Det er vel ikke noe tvil om at Marilyn Monroe hadde fått flere psykiske diagnoser i vår tid. Hun hadde to eller flere personligheter, hun var rett og slett en ødelagt kvinne fra barndommen av.

My Week with Marilyn fokuserer på forholdet hun fikk med en yngre mann, og den vanskelige innspillingen av filmen der hun spilte mot den legendariske, Sir Laurence Olivier. Hun var ikke lett å jobbe med under denne innspillingen, det skjedde mye i hennes liv og hun hadde med seg gamle demoner som aldri slapp taket.

Det er Michelle Williams som spiller Marilyn Monroe i denne filmen. Siden jeg ikke har sett en eneste film med Marilyn Monroe, jeg har heller ikke sett eller hørt et eneste intervju, så kan jeg jo ikke si om hun veldig god i denne tolkningen som Marilyn Monroe. Men noe sa meg at dette var en veldig god rolletolkning, og hun ble jo Oscarnominert for denne rollen. Så noe må hun ha gjort riktig. Jeg synes i hvert fall at hun fikk vist hvem denne kompliserte kvinnen egentlig var. En skjønnhet på lerretet kan bli et mareritt i virkeligheten.

My Week with Marilyn var for meg en interessant og velspilt film om en kvinne som trollbandt en verden på lerretet, men det var bare en av hennes personligheter. For hun hadde virkelig noen mørkere sider som dessverre tok knekken på henne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.