Bambieffekten (2011)

bambieffekten

To yngre kvinner møtes for å ta sine egne liv. De tar seg en liten tur på hytta der de har tenkt å drukne seg en bestemt dag. Men vil de ombestemme seg?

Bambieffekten er en veldig mørk film som føles jordnær ut. Her treffer vi en kvinne som har en alvorlig sykdom, og hun er fast bestemt på å ta sitt eget liv. Den andre kvinnen er litt vanskeligere å skjønne seg på, hun er mer som en bortskjemt prinsesse som ikke får nok oppmerksomhet og som tar dette som en delvis lek, kan det virke som.

Spilletiden er kort, filmen varer i 71 minutter. Skuespillerne leverer solide rolletolkninger, selv om dialogen kan bli litt kunstig i enkelte scener når Cecilie snakker til kameraet og får et raseriutbrudd.

Det som ødela litt var når en gjeng med yngre menn og Kristoffer Joner dukker opp. Før det likte jeg det lille universet de to kvinnene skapte, så det ble litt ødeleggende når festglade menn dukker opp sammen med en trist og innesluttet Kristoffer Joner. Det var mye mer intimt når vi kun fulgte de to kvinnene.

Slutten likte jeg absolutt ikke. Her hadde det vært best å gått for en annen slutt, den stemte bare ikke for jeg skulle gjerne ha sett noen flere bilder som kunne bekrefte hva som skjedde. Man bør ikke vise mye, men slutten blir for brå, her kunne man ha spandert på seg noen flere minutter og så avsluttet med et plask.

Bambieffekten er en smal, liten film som klarer å få frem sitt budskap som ikke er hyggelig kan man si. Men sånn er livet dessverre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.