The Witch (2015)

the-witch-bd

Hekser, finnes det?

Bilde: 1.66:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En familie flytter ut i skogen, og der skjer det merkelige ting. Her er det mørke krefter som herjer.

The Witch er regissert av Robert Eggers, og dette er hans første spillefilm. Filmen har fått veldig gode kritikker av filmkritikere som elsker filmen. Ser man på Rottentomatoes.com har filmen fått 91%, det er da filmkritikernes poengsum. Det er imponerende. Men den gjennomsnittlige seer har ikke vært like begeistret over filmen.

The Witch er en smal film som sikkert sjangerfansen vil sette pris på. Vi følger en familie som bosetter seg ute i skogen, og de har ikke helt hellet på sin side. Underveis skjer det merkelige ting, og foreldrene begynner å mistenke at datteren er en heks.

Man kan vel si at The Witch er en film for personer som elsker heksefilmer fra 70-tallet. Det ble etter det jeg husket laget flere heksefilmer på syttitallet, personlig har jeg ikke sett så mange av dem.

Visuelt sett er The Witch fin å se på, man får følelsen av å være flere hundreår tilbake i tid. Mitt problem med filmen er at jeg ikke følte at den var spennende. Jeg ble rett og slett skuffet over atmosfæren, og måten karakterene prater på er skikkelig irriterende. Men det er vel slik enkelte pratet på den tiden. For meg ble det for teatralsk.

Jeg hadde virkelig sett frem til å se The Witch, men jeg satt litt skuffet igjen. Filmen brenner sakte, og jeg kan se og skjønne hvorfor så mange liker filmen hvis man har noen år på baken.

Liker man denne type filmer der filmen ikke prøver å skremme seerne hele tiden, så er det sikkert mange som vil sette pris på The Witch og hva den gjør. Den tar aldri av, det er greit nok, men filmen kunne i det minste hatt noen spennende scener. The Witch er ingen ny It Follows, for å si det sånn. Men dette er en film jeg kommer til å gi en ny sjanse når jeg føler tiden er inne, for normalt sett liker jeg denne type filmer.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildekvaliteten er overraskende nok veldig god. Bildet er klart, detaljert, skarpt og sortnivået er dypt og mørkt. Fargene er matte, det hadde ikke passet med sprudlende farger i denne filmen.

Dialogen er klar og tydelig. Dette er et pent og ryddig lydspor som bruker naturlyder på en god måte. Men ikke forvent er kraftig lydspor, det man får er et lydspor som hjelper godt til med å skape en litt ekkel atmosfære i rommet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.