X-Men: Apocalypse (2016)

xmen-apocalypse

En ny superskurk dukker opp, hans navn er Apocalypse.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

X-Men: Apocalypse er regissert av Bryan Singer, og i hovedrollene finner vi James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Oscar Isaac, Rose Byrne, Evan Peters, Sophie Turner, Tye Sheridan og Kodi Smit-McPhee.

Etter at X-Men serien gikk tilbake i tid er X-Men: Apocalypse den tredje filmen i denne trilogien etter First Class og Days of Future Past. Filmen introduserer en ny superskurk i Apocalypse, og nye yngre karakterer som vi har lært å kjenne som voksne i dette universet.

X-Men: Apocalypse var en av filmene jeg så mest frem til i 2016, igjen ble jeg dessverre skuffet. Problemet med en film som X-Men: Apocalypse er at man forventer at den skal engasjere, underholde og at den vil gi oss noen dramatiske scener. For er det noe jeg alltid har elsket med de beste filmene i denne serien så er det mørke undertonen. Nå følte jeg bare at vi har sett dette før, spesielt når det gjelder forholdet mellom Xavier og Magneto. Det er den samme historien når det gjelder disse to, og man må jo spørre seg hvorfor Magneto stadig bytter side. Han er jo som en liten drittunge med korttidshukommelse.

Jeg følte aldri noe engasjement når jeg så X-Men: Apocalypse, og jeg brydde meg ikke om noen av karakterene med unntak av den herlige Quicksilver. Dette er en karakter de fleste liker, og det var hyggelig at han fikk mer skjermtid i denne filmen sammenlignet med den forrige filmen. Han er så kul, man merker at filmen skifter tone når han dukker opp i sin første scenen. Man blir bare glad under hans første sekvens.

Når det gjelder den nye superskurken Apocalypse, så er dette en tam og kjedelig karakter som kun tenker på å ødelegge og drepe. Han ser latterlig ut også, jeg ble kvalm av hans utseende og skinnende kostyme. For en kjedelig karakter, jeg klarte ikke å ta ham seriøst.

Utseendet til flere av karakterene begynner å bli et problem for meg, det gjelder også flere av kostymene. Se på Psylocke! Jeg ble bare flau på alles vegne, det er slike kostymer som gjør at man ser ned på superheltfimer. Kvalmende, bare kvalmende.

Hans undersåtter fungerer heller ikke særlig bra, filmen bruker svært lite tid på skurkene og deres kjemi, noe som blir svært ødeleggende i lengden. Det er så mange filmer nå om dagen som bruker for mye tid på A4-karakterer og for lite tid på skurkene. Det er jo skurkene som er de mest underholdende å tilbringe tid sammen med i filmsammenheng.

Når jeg ser en film i denne serien forventer jeg at jeg føler at det er dramatisk og at noe stort står på spill. Men jeg skjønner bare ikke helt hva filmen holdt på med, den bruker tid på de yngre karakterene, det blir mye dialog og lite action og når filmen da heller ikke bruker god nok tid på hovedskurken og hans undersåtter og hva de sier til hverandre slik at vi kan forstå dem bedre og hvorfor de velger å stå sammen med en ond jævel som ønsker å drepe det meste som er på jorden, da gjør filmen noe helt galt. Du blir med meg! Ok, da gjør jeg det. Seriøst, hva er dette for noe tull? Er manuset skrevet av en 10-åring? Kanskje man skal utforske karakterene litt og ikke ha med så mange sentrale karakterer da, for det er skurkene som må lide og vi som seere!

Denne serien har hatt noen bomskudd, jeg forventet ikke at X-Men: Apocalypse skulle være et av disse skuddene. Den beste filmen er fremdeles X2 etterfulgt av First Class. I disse to filmene finner man kvalitetene jeg er ute etter, mer har jeg ikke å si om den saken. X-Men: Apocalypse føles tom ut, den har så lite nytt å tilby en lang serie som har fått luftet ut mye når det gjelder temaet om det å skille seg ut i samfunnet. Her handler det om ødeleggelser og svak karakterutvikling.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er klart, fargene er varme og sortnivået er bra. Bildet er ikke så skarpt som jeg forventet det skulle være.

Dialogen er klar og tydelig. Filmen har et livlig lydspor som fyller opp rommet under de større actionsekvensene. Lyden er bred og luftig, og det er bra med trykk her når det først smeller høyt.

Ekstramateriell:
Deleted & Extended Scenes With Optional Introductions by Bryan Singer (23 minutter)
Gag Reel (8 minutter)
Wrap Party Video (5 minutter)
X-Men Apocalypse Unearthed (74 minutter)
Audio Commentary by Bryan Singer & Simon Kinberg
Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.