The Little Prince (2015)

den-lille-prinsen

Det å bli voksen.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk DTS 5.1

En ung jente som har en mor som har planlagt hele hennes fremtid blir kjent med sin nye nabo som er en gammel flypilot. Han har en fantastisk historie å fortelle den unge jenta, denne historien kan kanskje hjelpe henne å se lysere på livet og forstå bedre hva det handler om å bli voksen når den tid kommer.

The Little Prince er regissert av Mark Osborne (Kung Fu Panda), og stemmeskuespillerne er blant annet Jeff Bridges, Mackenzie Foy, Rachel McAdams, Marion Cotillard og Riley Osborne. Filmen er basert på en kjent fransk bok som jeg aldri har hørt om, men det har mange andre gjort så jeg får ta meg en tur i skammekroken!

The Little Prince er en søt og varm animasjonsfilm som jeg aldri følte fant på noe nytt å fortelle. Men heldigvis klarer den å engasjere med sin historie om en jente som ikke har mye å si når hennes mor tar kontroll over hennes liv. Moren ønsker at datteren skal få god utdanning og en lang og god jobbkarriere. Hun forstår ikke at datteren kun er ni år gammel, barn må få lov til å være barn i den alderen.

Det er først og fremst det som skjer i fantasiverdenen som er det mest interessante. Der møter man en liten prins som møter forskjellige karakterer og han utforsker litt av universet. Men så en dag forsvinner han bare, hvor ble han av?

Når vi befinner oss i den virkelige verden så er det selvfølgelig interessant å se på forholdet mellom den unge jenta og den gamle mannen. Men det som skjer overrasker aldri, filmen blir veldig lineær når det gjelder historien. Heldigvis blir det litt rørende mot slutten av filmen, og jenta vi følger har også lært noe viktig som er fint å ta med seg videre når hun blir eldre. Hun må bare huske det hun lærte.

The Little Prince er en film som vil bli litt for dyp for de yngste barna. For voksne og eldre barn, kanskje spesielt jenter, så er dette en fin og varm film som egentlig ikke har den dypeste historien å fortelle, på det punktet er sikkert boka bedre. Men dette er absolutt en film som er verdt å se noen ganger.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og sortnivået er litt ujevnt til å være en animasjonsfilm.

Lydsporet er litt lavt, øker man volumet så er dialogen klar og tydelig. Jeg synes det ble litt lite bruk av sidehøyttalerne i denne filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.