Edge of Winter (2016)

edge-of-winter

En kald verden.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Digital 5.1

En far tar med seg sine to sønner som er på besøk ut på en liten skogstur der de skal skyte litt. Men når faren får høre en hemmelighet forandrer han seg som person foran øynene deres. Hva er det som skjer?

Edge of Winter er regissert av Rob Connolly, dette er hans første langfilm. I hovedrollene finner vi Joel Kinnaman, Tom Holland og Percy Hynes.

Dette er ikke en dårlig film, men den har sine problemer. Den er mørk, den har spenning og nerve når faren til guttene begynner å forandre seg på turen. Det lukter vondt av denne hyggelige turen ute i skogen og kulden.

Filmen dykker aldri dypt inn i sinnet til faren til guttene. Men man skjønner at han har møtt veggen, at han har det tøft og at han ikke har så mye å leve for. Det eneste han har igjen er sønnene, men de bærer på en hemmelighet som vil forandre alt.

Problemet med filmen er at det er en forutsigbar film som aldri klarer å by på noen store overraskelser. Det den har å fortelle er ikke noe nytt vi ikke har sett før. Men det største problemet er slutten som er elendig med stor E. Snakk om en brå og lite avklarende slutt da! Greit, jeg kan skjønne at noen vil mene at etter det som skjer på denne turen så har ikke filmen mer å si, men som seer og som en filmopplevelse ville jeg i det minste se noen minutter til for å se hva som ville skje med spesielt en karakter.

Skuespillerne gjør jobben de er satt til, spesielt er Joel Kinnaman god som den ustabile faren som er glad i sønnene sine på sin måte.

Edge of Winter har den mørke atmosfæren jeg er ute etter, og det er interessant å følge faren og hans to sønner som forsøker å komme nærmere innpå hverandre. Men slutten fungerer ikke i det hele tatt, plutselig er filmen over og jeg ville ha fem minutter til.

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart med matte farger. Bildet er ikke særlig skarpt, og sortnivået blir litt for lyst i enkelte scener.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke så mye spennende på lydsiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.