The Angry Birds Movie (2016)

angry-birds-filmen

Sinte fugler.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk DTS 5.1

Vi følger Red som bor på en liten øy sammen med andre fugler. Red har problemer med å beherske seg når han blir sint, og det er heller ingen som direkte liker ham så han bor alene ved stranden der ingen kan plage ham. Men det er helt til øya får besøk av fleskete grisegutter.

The Angry Birds Movie er regissert av Clay Kaytis og Fergal Reilly. Skuespillerne som gir sine stemmer til de forskjellige karakterene i filmen er blant annet Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Maya Rudolph, Sean Penn og Peter Dinklage.

Angry Birds har jeg hørt om, men jeg trodde det var en animert TV-serie. Men Angry Birds er mest kjent for å være en spillserie, spill jeg aldri har spilt.

Med tanke at jeg elsker fugler må jeg si at jeg ble litt skuffet over The Angry Birds Movie. Problemet er at filmen ikke er kreativ nok, den har noen artige karakterer, men kreativiteten når det gjelder historien er rett og slett dårlig.

Karakterene er lette å like, spesielt fuglene på øya. Jeg kan ikke si at jeg likte grisene som kommer på besøk. For det første er de jævla stygge, de føltes billige ut når man ser på den stygge animasjonen. Samtidig mangler de personlighet, kongen er veldig anonym og han mangler personlighet.

Når det gjelder protagonisten har heller ikke filmen noe nytt å fortelle oss om en karakter som ikke klarer å være helt som de andre. Han sier det han mener hvis han mener det er noe galt som blir sagt og gjort, og det er jo bare positivt det. Men på fugleøya skal alle være glade og positive, du vet, et hjernevasket lite samfunn der det å ha egne meninger betyr at du er en person som forpester samfunnet. Så The Angry Birds Movie har ikke mye nytt å si.

Selv om fuglene er sjarmerende må jeg si jeg ble veldig skuffet over den enkle humoren. Jeg tror jeg ikke lo en eneste gang, humoren er så flat og forutsigbar. De yngste barna vil kanskje like humoren, men dette var svakt etter min mening.

The Angry Birds Movie er en fargerik film som dessverre ikke er morsom eller smart nok for voksne seere. Dette er en film som vil underholde de yngste barna, for fuglekarakterene er sjarmerende og artige.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildekvaliteten er selvfølgelig topp. Bildet er klart, skarpt og fargene er nydelige. Full pott!

Dialogen er klar og tydelig. Dette er ikke et aggressivt lydspor, men når det først blir action klarer lyden å fylle opp rommet med et detaljert og luftig lydbilde som er behagelig å høre på.

Ekstramateriell:
Symphony Mode
Making Music (11 minutter)
Meet the Birds (10 minutter)
Creating the Real World of The Angry Birds Movie (8 minutter)
Hatchlings (10 minutter)
Crafty Birds (5 minutter)
Meet the Pigs (5 minutter)
Dance Along Birds and Pigs (4 minutter)
Music Video (3 minutter)
Bubbles and Hal (2 minutter)
Deleted Scenes (7 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.