Experimenter (2015)

experimenter

I 1961 utførte en psykolog et eksperiment som tok en nærmere titt på hvor langt en person var villig til å gå hvis noen kommandert forsøkspersonen til å gå over streken. Eksperimentet gikk ut på at en person ga en annen person elektrisk støt hvis han ga feil svar på spørsmålet som ble stilt.

Experimenter er basert på sanne hendelser. Dette er en interessant film hvis du er interessert i temaet og de forskjellige eksperimentene vi ser i filmen. Vi mennesker er noen rare skapninger, vi ser flere eksempler på flokkmentaliteten i denne filmen. Ingen har lyst til å skille seg ut i folkemengden.

Men ikke alle var like positive til eksperimentet som Stanley Milgram utførte i 1961. Heldigvis viste det seg at det var ikke mange forsøkspersoner som fikk psykiske plager i ettertid.

Nå er ikke Experimenter en film for alle. Filmen kan føles litt billig ut, samtidig er det litt sjarmerende når karakterene sitter i en bil og kjører, men det eneste som er i bevegelse er lerretet bak bilen. Så filmen har glimt i øyet.

Nå fokuserer filmen for det meste på eksperimenter, ikke så mye på karakterene og deres liv. Vi blir litt kjent med protagonisten i filmen og hans kone, men dette er ikke et karakterstudie.

Experimenter er en film man setter på en søndagskveld hvis du liker å utforske menneskets psyke. Men en familiefilm er det ikke, det er Experimenter for smal til å være.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.