Aloha (2015)

aloha

Kjærlighet på Hawaii.

En mann som jobber som militærkontraktør tar turen over til Hawaii. Der treffer han en yngre kvinne som jobber for militæret, og han tar igjen kontakt med sin tidligere kjæreste som nå har stiftet familie. Men ting går selvsagt ikke helt som planlagt.

Aloha er regissert av Cameron Crowe, og i hovedrollene finner vi Bradley Cooper, Emma Stone, Bill Murray og Rachel McAdams. En fin rollebesetning det der.

Det ble mye oppstyr når filmen ble lansert på kino. Problemet er at Emma Stone delvis spiller en karakter med asiatisk bakgrunn. Jeg skjønner jo poenget, men det er jo typisk Hollywood, de vet ikke helt hva de holder på med i mange tilfeller.

Jeg må si jeg ble skuffet over filmen. Jeg har ikke sett alle filmene som Cameron Crowe har regissert, men etter det jeg forstår så mener de fleste at dette er hans svakeste film så langt i karrieren. Av alle filmene jeg har sett som han har regisert, er Aloha klart den svakeste filmen.

Mitt problem med Aloha er at etter 30 minutter skjønte jeg ikke helt hva filmen egentlig handlet om og hva protagonisten jobbet med. Jeg måtte gå på Internett for å sjekke det ut, det burde ikke være nødvendig når dette er en varm og hyggelig familiefilm som blir litt merkelig mot slutten.

Karakterene er ikke særlig interessante. Jeg brydde meg ikke om protagonisten og hans privatliv. Ingen av karakterene fungerer, spesielt er karakteren som Emma Stone spiller jævla masete og irriterende i lengden. Vi finner også en fjollete familiemann som ikke sier et eneste ord til familien sin, det kan selvsagt være litt sjarmerende, men det fungerer ikke i Aloha.

Aloha forsøker å spille på sjarm, men den mangler et hjerte som slår og realisme. Karakterene føles ikke ut som ekte mennesker, de er kun filmkarakterer i en fantastiverden. Det kan være greit det, men da må karakterene for det første være interessante og ha noe som gjør av vi seere blir engasjerte i hva som skjer på skjermen.

Til å være en familiefilm er Aloha veldig rotete og uengasjerende. Jeg kan ikke se for meg at en familie vil hygge seg så mye med denne filmen. De yngre barna vil nok forlate rommet etter 45 minutter, mens de voksne vil heller se en film som We Bought a Zoo, det er en hyggelig familiefilm det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.