Jane Got a Gun (2016)

jane got a gun

Fortiden banker på døren.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Digital 5.1

En kvinne må oppsøke sin tidligere kjæreste når hennes ektemann har blitt skutt flere ganger. En gjeng med lovløse er ute etter å drepe ham. Nå forsøker kvinnen å forsvare sitt hjem med en sengeliggende ektemann, spørsmålet er om hennes tidligere kjæreste vil hjelpe dem.

Jane Got a Gun er regissert av Gavin O’Connor (Warrior), og i hovedrollene finner vi Joel Edgerton, Natalie Portman, Noah Emmerich og Ewan McGregor.

Dette er en middelmådig westernfilm som ikke har så mye nytt å fortelle oss. To av de største problemene er Natalie Portman og Ewan McGregor. Ingen av dem passer inn i dette universet, det gjelder spesielt for Natalie Portman. Hun har ikke utseendet eller kan man si talentet til å spille en rolle som dette. Det er sjeldent jeg har sett at noen har bommet så mye med et rollevalg som dette.

Det mest interessante her finner man når kvinnen oppsøker sin tidligere kjæreste, de har en fortid sammen og kvinnen bærer på en hemmelighet. Drama!

Filmen veksler mellom fortid og nåtid der vi ser hva som skjedde med kvinnen, hennes gamle kjæreste og hennes ektemann. Hennes nåværende ektemann er lovløs, og underveis i filmen får vi se hva slags person han er og hvorfor han ble skutt så mange ganger.

Som du sikkert skjønner er Jane Got a Gun en film som legger vekt på kjærlighet og litt action, men dette er for det meste en romantisk dramafilm med litt action i sluttminuttene.

Jeg syntes historien fungerte greit nok, og når kvinnen forteller sin historie synes man synd på henne og man forstår valgene hun har tatt. Problemet er bare at Natalie Portman ikke leverer en særlig god rolletolkning, det er ikke bare at hun ikke passer inn, hun klarer ikke å få frem ekte følelser. Jeg fikk assosiasjoner til hennes rolletolkninger i Star Wars-filmene. Det er ikke et kvalitetstegn!

Bilde: 7/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, ikke særlig skarpt og fargene er varme.

Dialogen er klar og tydelig. Det er litt trykk under skuddvekslinger og eksplosjoner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.