Freelance (2015)

freelance

En grafisk designer som er kjent for å jobbe hardt begynner å få utslett over hele kroppen. Han tar en tur på sykehuset, og han blir behandlet av en kvinnelig legestudent som han begynner å bli litt forelsket i. Men han tør aldri å si hva han føler til henne, for han er ikke særlig flink til å kommunisere med andre mennesker.

Freelance ble jeg meget overrasket over, dette ble en av mine favorittfilmer i det dårlige filmåret 2015. Romantiske dramakomedier skal man være svært forsiktig med når man setter seg ned for å se slike filmer, de fleste er kunstige og glattpolerte. Og med tanke på alle de dårlige thailandske filmene jeg har sett i det siste, så hadde jeg svært lave forventninger. Jeg forventet en fjollete film med dårlig humor og irriterende karakterer. Gjett om jeg ble overrasket over at jeg ikke fant disse elementene i Freelance!

Protagonisten er kjent for å jobbe hardt. Han er grafisk designer, han er frilanser, så han presser seg hele tiden. Han kan gå fem dager uten søvn, men nå begynner han å få utslett over hele kroppen og da er det på tide å oppsøke lege.

Freelance er en ganske jordnær film, historien er enkel og det skjer ikke mye her. Det er nettopp det som gjør Freelance til en solid filmopplevelse, for karakterene man møter er lette å like, spesielt protagonisten og hans lege som behandler ham. Han har ikke mange nære venner, hans jobb spiser ham opp og han ser det ikke selv. Han glemmer å ta pustepauser i hverdagen, alt handler om jobb.

Mange vil nok kjenne seg igjen i protagonisten når det gjelder å yte sitt beste hele tiden uten å tenke på at man også skal ta vare på kroppen sin. Men vi ser at han begynner å forandre seg litt etter litt når hans lege sier hva han må gjøre for å bli bedre. Men det vil også få konsekvenser for jobben hans.

Scenene med protagonisten og legen er veldig sjarmerende og søte. De sier ikke så mye til hverandre, men man merker at her ligger det noe i luften, men ingen av dem tør å ta det første steget. Man håper at det skal bli noe mellom disse to.

Freelance er en liten sjarmbombe av en naturlig film som gjør det enkelt når den forteller sin historie uten å forsøke å sjarmere oss hele tiden med sprudlende energi. Se for deg en slags thailandsk utgave av den britiske filmen, Cashback. Formelen er lite søvn og kjærlighet, og her fungerer formelen perfekt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.