Devil’s Knot (2013)

devils knot

Uskyldige satanister?

Tre unge gutter blir funnet drept. Lokalsamfunnet og politiet er helt sikre på at det er tre yngre personer som står bak drapene. De hører på heavy metal, kler seg i sorte klær og liker slasherfilmer. Politiet mener at guttene ble drept i et satanisk rituale. Men ikke alle tror at guttene har drept de tre barna, en privatetterforsker gjør alt han kan for å finne ut av sannheten.

Devil’s Knot er basert på sanne hendelser som fant sted i 1993. Jeg har lenge hatt lyst til å se de tre dokumentarfilmene om disse drapene. Nå vet jeg og sikkert veldig mange andre utfallet av denne saken, den tredje dokumentarfilmen kom ut for noen år siden og da ble det noen større forandringer i bevismaterialet.

Så trenger man en film som Devil’s Knot når det har kommet ut hele tre dokumentarfilmer om drapene og farsen som fant sted under rettssaken og politiet som var helt udugelige? Både ja og nei. Filmen fokuserer først og fremst på rettsaken der guttene ble dømt for drapene. Man blir også litt kjent med moren til en av de døde guttene. Utover det har ikke Devil’s Knot så mye mer å tilby. Filmen har kapable skuespillere, men ingen av dem får så mye å jobbe med.

På en annen side er også dette en viktig film der man ser galskapen, fordommene og betydningen av religion i et lite sykt samfunn der sikkert halvparten av befolkningen er pedofile. De fleste oppegående mennesker vet godt hva som foregår i denne type kretser, satanistene blir jo reneste engler sammenlignet med disse syke svina.

Jeg vet ikke om denne saken noensinne vil bli løst. Motivet er veldig uklart, det eneste man sitter igjen med er tre døde gutter og muligens tre uskyldige menn som skilte seg ut i samfunnet og dermed ble de automatisk forhåndsdømte. Har man sett dokumentarene, noe jeg ikke har gjort, så vil man nok ikke like filmen. Den vil sikkert føles veldig daff og livløs ut. Men jeg ser også for meg at de som ser Devil’s Knot, og som finner saken interessant, vil oppsøke dokumentarfilmene. Det er for meg et stort pluss, og da synes jeg at en film som Devil’s Knot har gjort jobben sin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.