10 Cloverfield Lane (2016)

10 cloverfield lane

People are strange creatures. You can’t always convince them that safety is in their best interest.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

Etter en bilulykke våkner en kvinne opp i en bunker. Mannen som har reddet henne sier at hun er trygg i denne bunkeren, for utenfor har det skjedd et eller annet uforklarlig så luften er giftig. Det er en person til i denne bunkeren, og kvinnen tror ikke på mannen som reddet henne etter bilulykken. Hun vil ut, men det vil ikke hennes redningsmann!

10 Cloverfield Lane er regissert av nykomlingen Dan Trachtenberg, han fikk sitt store gjennombrudd etter å ha laget kortfilmen, Portal. I hovedrollene finner vi John Goodman, Mary Elizabeth Winstead og John Gallagher Jr.

Mange trodde vel at dette skulle være en oppfølger til monsterfilmen Cloverfield (2008). Om 10 Cloverfield Lane har en kobling til Cloverfield (2008), det må du nesten se selv, for det er jo det som er litt spennende når man setter seg ned for å se denne filmen.

10 Cloverfield Lane er først og fremst en film hvor John Goodman stjeler showet. Hans rolletolkning er fantastisk, man føler alltid et ubehag når kameraet hviler på hans ansikt. Man tenker sitt når protagonisten våkner opp fastlenket i en bunker, og selveste John Goodman dukker opp.

Men så begynner man å tvile på om han er ond og gal, kanskje han forteller sannheten? Vi får se noen hyggelige scener når de tre personene i bunkeren kommer mer på talefot og roer seg ned. Men man vet at noe vil skje her, det vil ikke ta lang tid før tvilen igjen dukker opp i kvinnens hode.

10 Cloverfield Lane er en film som trykker på de riktige knappene. Man føler at man har sett mye av dette før, men det gjør ikke noe for filmen er engasjerende, spennende og velspilt. Uten å røpe noe, lo jeg godt under en lengre sekvens, for det er en karakter som sier noe i filmen som høres helt vilt ut. Forteller han virkelig sannheten?

10 Cloverfield Lane er en spennende og engasjerende film som får deg hele tiden til å forandre mening om hva som foregår. Når man er sikker på sin sak, så dukker det opp en ny overraskelse. Det blir det underholdning av!

Bilde: 8/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og fargene er varme. Sortnivået er ganske bra.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer i enkelte scener å fylle opp rommet med et luftig og detaljert lydspor.

Ekstramateriell:
Commentary
Feauturettes (35 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.