Lost River (2014)

lost river

En familie sliter med å få endene til å møtes. Moren får en merkelig jobb der vold og drap hylles på scenen. Den eldste sønnen stjeler kobber, men han får en gærning etter seg som elsker å klippe leppene av personer han har fått nok av.

Lost River er regidebuten til skuespiller Ryan Gosling. Han har faktisk også skrevet manuset til filmen.

Jeg kan si det med en gang, Lost River er ikke en film for alle. Dette er en sær og liten film som ikke engasjerer med sin historie, men jeg ble imponert over hvor bra visuelt den så ut.

Det er ikke noe tvil om at Ryan Gosling har hentet mye inspirasjon fra sitt samarbeid med den danske regissøren, Nicolas Winding Refn. Spesielt virker det som om han har lånt mye fra filmen, Only God Forgives. Farger, musikk og det visuelle tyder på nettopp det. Jeg så også litt av Escape from New York her også, spesielt med tanke på den latterlige skurken.

Men det hjelper ikke at filmen ser og høres bra ut, man må også ha en historie som engasjerer. Men karakterene i filmen fungerer ikke noe særlig. De har ikke mye dybde, filmen gir oss ingen grunn til å bry oss om dem. Og noen av skuespillerne som har mindre roller er grusomme.

Som sagt, Lost River er ikke en film for alle. Det er mye positivt å hente her, men det er mye negativt med filmen også. Totalt sett må jeg si at jeg ble litt imponert over at dette er regidebuten til Ryan Gosling. Han kan faktisk bli en spennende regissør hvis han en dag legger opp som skuespiller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.