Irrational Man (2015)

irrational man

I wanted to be an active world changer and I’ve wound up a passive intellectual who can’t fuck.

En professor i filosofi begynner å undervise på en ny skole. På skolen treffer han en yngre kvinne som faller for den triste professoren som har møtt veggen. Han har begynt å drikke, og han finner ikke noe mening i hverdagen. Men en dag så lytter den slitne professoren og hans nye flamme på en samtale som vil forandre livene deres.

Irrational Man er regissert av Woody Allen, og i hovedrollene finner vi Emma Stone og Joaquin Phoenix.

Dette er en lett og underholdende film. Det er interessant å følge den triste professoren som ser et lysglimt i tunnelen hvis han tar sjansen på å leke Gud. Han og hans nye kjæreste lytter på en samtale der en kvinne er redd for å miste ungene sine for dommeren i saken er inhabil. Hvordan skal man blir kvitt denne dommeren, tenker professoren. Jo, han må dø!

Irrational Man er ikke en dyp film som får deg til å bruke hjernecellene. Er det noen som vil bry seg om denne rettsdommeren dør? Nei, vi vet ingenting om ham utenom det vi hører under samtalen som professoren lytter på. Etter det vi hører så er ikke denne dommeren en god person, så man bryr seg ikke om ham og hans skjebne.

Mot slutten blir det mer interessant, men filmen blir for feig når professoren har en ny og herlig plan. Dette er en mørk humor, og Woody Allen burde ha avsluttet med stil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.