Before I Go to Sleep (2014)

before i go to sleep

En kvinne som aldri husker gårsdagen, forsøker å finne ut hva som hendte med henne en mørk natt for mange år siden.

Before I Go to Sleep er en mørk, livløs og grå film der man ikke bryr seg om protagonisten. Hun lider av hukommelsestap, hver gang hun våkner opp så er alt glemt. Hennes mann sier at hun var i en bilulykke, men det er noe som ikke stemmer, så ved hjelp av en nevrolog forsøker de sammen å finne ut av sannheten.

Men denne reisen er ikke særlig interessant. Mye av grunnen til det er at protagonisten spilt av Nicole Kidman, er irriterende og Nicole Kidman leverer en elendig rolletolkning. Scenene når hun snakker inn i kameraet er forferdelige å se på. Og det er jævla synd å se på hva hun har gjort med ansiktet sitt, hun har lagt seg under kniven for mange ganger for nå begynner hun å se merkelig ut. I enkelte scener virker det som om ansiktet hennes er i ferd med å smelte.

Det som delvis fungerer i Before I Go to Sleep er mysteriet rundt hennes hendelse. På det punktet funker filmen, men ellers hater man protagonisten, og da sier seg selv at filmen er ute og kjøre. For som sagt, protagonisten er skikkelig sytete og irriterende, jeg ville bare se henne dø etter 20 minutter, da holdt det for meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.