The Program (2015)

the program

Kongen som falt ned fra sitt høye fjell.

En må spørre om det virkelig var nødvendig å lage en spillefilm om Lance Armstrong. Har man sett dokumentarfilmen som kom ut i 2013, så trenger man egentlig ikke å se The Program.

Problemet med The Program er at den ikke har noe særlig nytt å fortelle hvis man har fulgt med denne saken. Det filmen fokuserer mest på er personligheten til Lance Armstrong og hans vilje til å vinne. Han er veldig usympatisk fremstilt i denne filmen, så det er ikke en film man normalt sett ser igjen.

Filmen er innom det meste når det gjelder livet til Lance Armstrong, minus familielivet. Vi ser at han får behandling på sykehuset når han får testikkelkreft, men filmen bruker ikke så mye tid på den livshendelsen. Det har ikke filmen tid til.

Hovedfokuset er på personligheten til Lance Armstrong, og hva han var villig til å gjøre for å vinne Tour de France syv ganger. Han er en meget usympatisk mann, og vi vet jo hvordan dette endte når furtekoppen Floyd Landis åpnet munnen sin og fortalte sannheten etter at han selv ble tatt for doping etter å ha vunnet sitt første og siste Tour de France. For en patetisk mann!

Nå er The Program basert på en bok skrevet av journalisten som mente at Lance Armstrong var dopet når han vant Tour de France syv ganger. Det var mange som ikke trodde på ham, vi ser i noen få scener hvordan han ble behandlet av sine kolleger på en ufin måte. Men igjen er det heller ikke så mye fokus på den mannen, The Program er en type film som aldri går i dybden på karakterene, den er først og fremst ute etter å presentere bevisene mot Lance Armstrong og ikke så mye mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.