Transcendence (2014)

transcendence

My wife has always been eager to change the world. But I’ll just settle for understanding it first.

En forsker som er i ferd med å dø gjør sitt største eksperimentet i livet når han blir en del av en superdatamaskin. Men myndighetene tror at han er en stor trussel for verdensfreden, og hans kone begynner også å tvile på om det er han som har kontrollen eller om det er den kunstige intelligensen.

Transcendence er regissert av filmfotografen Wally Pfister, mannen som lenge har jobbet med Christopher Nolan. Med Transcendence har han regissert sin første film.

Det er ikke så mye negativt man kan si om regien, det er selve historien og manuset som ikke holder mål. Samtidig bryr man seg ikke om de enkle karakterene som ikke har så mye personlighet. Jeg følte ikke at ekteparet betydde så mye for hverandre, manuset må ha mye av skylden for nettopp det.

Underveis er dette en film som blir dummere og dummere. Transcendence er en film som ble laget i feil tiår, her lukter det nittitallet lang vei. Se for deg en forsker som plutselig med hjelp av datamaskinprosessorer blir til en gud som kan helbrede de syke, kontrollere dem og bringer dem tilbake fra de døde. Idiotisk, ikke sant?

Her finner man mange gode skuespillere, det hjelper lite da manuset er halvslapt og historien klarer heller ikke å engasjere eller å røre oss emosjonelt. Transcendence er dette tiårets svar på The Lawnmover Man.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.