Ride Along 2 (2016)

ride along 2

Gutta er tilbake.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

James og Ben tar turen til Miami der de først forsøker å finne en hacker som kan lede dem til en stor og mektig narkobaron.

Den første filmen ble en kassasuksess, ingen hadde forventet det. Så da måtte selvfølgelig komme en oppfølger, som igjen er regissert av Tim Story. I hovedrollene finner vi Kevin Hart, Ice Cube, Benjamin Bratt og Olivia Munn. Filmen gjorde det greit på kino med et budsjett på 40 millioner dollar, den tjente globalt inn rundt 122 millioner dollar.

Man skal alltid frykte komedieoppfølgere, spesielt komediefilmer laget i Hollywood. Jeg kommer ikke på noen særlig gode komedieoppfølgere i det hele tatt, og som forventet var det ikke mye å hente i Ride Along 2.

Filmen kan ikke ha hatt mye til manus. Man føler som i mange andre komediefilmer fra Hollywood at her har det vært mye improvisering under innspillingen. Munnen til Kevin Hart står aldri stille, den går hele tiden og ingenting av det han sier er morsomt. Ice Cube er for det meste stille, og kjemien mellom han og Kevin Hart er iskald. Det er null kjemi å spore, det virker som om Ice Cube ikke har lyst til å være her, noe jeg forstår godt.

Olivia Munn dukker også opp i en større rolle, og først nå oppdaget jeg hvor dårlig skuespillerinne hun er. Jeg la ikke merke til det i de tre sesongene av The Newsroom, men når jeg har tenkt litt tilbake, så er det noe med henne som ikke stemmer. Jeg vet ikke om hun har en lav grad av autisme, det er noe med henne som mangler som menneske. Hennes stemme er helt kald, og hun har ingen personlighet som jeg kan se. Hun er som en robot uten følelser, hun sier noen ord, og det er alt uten at hun klarer å vise en mer normal menneskelig side.

Det som så vidt klarer å redde Ride Along 2 fra være et makkverk er at den har noen akseptable actionsekvenser. Utenom det er det den tidligere kjekkasen Benjamin Bratt som er høydepunktet i filmen, han er på et annet nivå enn resten av skuespillerne. Det er ganske bra gjort med det elendige manuset og de svake karakterene. Han kunne vært veldig god i den samme rollen i en helt annen film med et bedre manus.

Jeg håper virkelig ikke at det vil komme en tredje film i denne serien, for Ride Along 2 er blottet for sjarm og kvalitet. Filmen klarer ikke å engasjere, og man har lyst til å drepe Kevin Hart, for han er ille i Ride Along 2.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart og skarpt. Fargene er varme, og sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Det er krutt i dette lydsporet når det først smeller. Da fylles rommet opp med klar og detaljert lyd.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (9 minutter)
Ride Along With Us (2 minutter)
Gag Reel (4 minutter)
Behind The Scenes (2 minutter)
Kevin & Cube – Brothers-In-Law (7 minutter)
Inside Black Hammer Vision (4 minutter)
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.