Mannen fra Snåsa (2016)

mannen fra snasa

Varme.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Norsk Dolby Digital 5.1

Vi følger forskjellige mennesker som oppsøker den såkalte Snåsamannen som kan kanskje gjøre hverdagen litt lettere å leve for noen med sin varme hender.

Mannen fra Snåsa er regissert av Margreth Olin, hun regnes for å være en av de beste norske regissørene i Norge som lager dokumentarfilmer.

Mannen fra Snåsa ble en liten suksess på norske kinoer, filmen ble sett av hele 168 000. det er veldig mye til å være en dokumentarfilm.

De fleste har vel hørt om Snåsamannen, mannen som har hjulpet veldig mange med sine varme hender. I Mannen fra Snåsa følger vi flere personer som ikke har det lett, og de har vel et lite håp om at mannen fra Snåsa kan hjelpe dem å gjøre livet litt lettere å leve.

Man får aldri inntrykk av at mannen fra Snåsa er ute etter pengene til folk, han har etter det jeg vet aldri spurt om en eneste krone. Han virker som en varm og gavmild mann som oppriktig ønsker å hjelpe andre.

Så er selvsagt spørsmålet om man tror på dette eller ikke. Svaret må du finne ut av selv, personlig har jeg lite tro på dette, jeg tror det ligger mye psykologisk her, spesielt når man har med mennesker som lever med daglige smerter og som gjerne vil fungere som de friske i samfunnet som kanskje sliter med litt hodepine en gang i blant og litt vondt i ryggen. Det er for meg lett å forstå at de søker etter noen som kanskje kan gjøre livet litt lettere å leve.

Det er lett å skjønne hvorfor Mannen fra Snåsa ble kino suksess i Norge. Det er en veldig varm film om en varm mann som ønsker å hjelpe andre. Det er interessant å se Joralf Gjerstad møte personer som har forskjellige problemer, noen har mer alvorlige problemer enn andre.

For meg ble Joralf Gjerstad en mer hobbypsykolog, som sagt, jeg tror ikke helt på at han kan gjøre livet lettere med å ta på mennesker, men han trykker på noen av de riktige og viktige knappene som kan hjelpe personer som er langt nede.

Dette er en film med veldig mye varme, og det vi lærer er at selv om livet er tungt å leve for mange, så pleier de positive tingene å vinne kampen mellom mørket og lyset. Så enkelt kan det sies, spesielt hvis man ikke bor i et krigsherjet land.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart, litt mykt og fargene er naturlige.

Dialogen er klar og tydelig. Dette er selvfølgelig en dialogfilm, her skjer ikke mye lydmessig.

Ekstramateriell:
Slettet scene (6 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.