Goosebumps (2015)

goosebumps

Farlige bøker.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En tenåringsgutt flytter til en ny by sammen med sin mor. Like etter treffer han nabojenta som har en meget overbeskyttende far. Det viser seg at faren har en hemmelighet som vil bli sluppet fri når nysgjerrige gutter bryter seg inn i huset og da starter eventyret for guttene og hele byen.

Goosebumps er regissert av Rob Letterman (Shark Tale, Monsters vs. Aliens, Gulliver’s Travels), og i hovedrollene finner vi Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush og gutten med dollargliset, Ryan Lee.

Goosebumps er en energisk film der handlingen aldri står stille. Filmen starter litt rolig når den introduserer mor og sønn, og så treffer sønnen nabojenta og de finner raskt tonen. Men det er noe rart med jentas far som er veldig overbeskyttende og dominerende. Så gutten blir nysgjerrig på hva som foregår, og han og en venn bryter seg inn i huset og der finner de noen merkelige bøker og da starter eventyret.

Dette er først og fremst en film for de yngre. Voksne vil nok la seg underholde litt de også, men det filmen mangler er mer kreativitet. Det dukker opp flere titalls monstre, men utenom tre monstre så blir de andre veldig anonyme.

Tempoet er høyt, de sentrale karakterene behøver ikke å fortelle byens innbyggere at byen er omringet av monstre. Ting skjer veldig raskt, så de blir ikke latterliggjort, for rundt neste hjørne befinner det seg mange monstre.

Goosebumps byr ikke på noen overraskelser. Gutt faller for jente, jenta har også en hemmelighet, men alt går bra til slutt og den overbeskyttende faren forandrer seg som person underveis. Han er den eneste vi ser i filmen som har litt karakterutvikling. Jack Black spiller denne rollen meget bra.

Goosebumps er en helt grei underholdningsfilm for hele familien. Men er du ute etter kreativitet så vil du bli skuffet. Goosebumps satser ikke på kreative scener, det er noe jeg egentlig forventet med tanke på alle monsterskapningene som dukker opp. Filmen hadde større potensiale enn det resultatet ble. Vi får skylde på en litt dårlig filmregissør ved navn Rob Letterman. Man får det man betaler for.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart og ganske skarpt. Fargene er varme, og sortnivået er bra.

Goosebumps har et friskt og livlig lydspor som fyller opp rommet mange ganger underveis. Lyden er detaljert, luftig og den trykker også til i enkelte scener.

Ekstramateriell:
Alternate Opening (3 minutter)
Deleted Scenes (13 minutter)
Cast Blooper Reel (3 minutter)
All About Slappy (5 minutter)
Creaturefield (9 minutter)
Casting Gallery (7 minutter)
Beginner’s Guide To Survive A Goosebumps Creature (6 minutter)
Strange Things Are Happening … On Set! (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.