Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa (2015)

solan og ludvig herfra til flåklypa

Det store osteløpet.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 5.1

Verdensmesteren Solan inngår et mål med meieribestyrer Kleppvold. Vinneren sitter igjen med enten meieriet, eller huset og verkstedet til Reodor Felgen. Konkurransen går ut på å frakte en ost over en lengre distanse, og førstemann til målstreken er vinneren.

Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa er regissert av Rasmus A. Sivertsen. Han regisserte også Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa, og han er godt i gang med sin nye animasjonsfilm, Dyrene i Hakkebakkeskogen. Man kan kalle Rasmus A. Sivertsen for Norges nye animasjonskonge.

Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa gjorde det ikke like bra på kino som sin forgjenger. Mulig det hadde noe med sesongen å gjøre, for i Jul i Flåklypa fant vi snø og norgespremieren var november 2013. Det er ikke helt det samme med en film det lukter sommer av i juletider. Men filmen ble uansett en suksess, hele 435 000 personer så filmen på norske kinoer. Det er et fint tall.

Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa har selvfølgelig ikke forlatt formelen fra den forrige filmen. Dette er en varm og hyggelig familiefilm som alle kan se. Men jeg synes Jul i Flåklypa var litt bedre og morsommere, den var mer kreativ og mer leken.

Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa føles mer ut som en tradisjonell animasjonsfilm som ikke helt tar de store sjansene. Den følger også mer i sporene til Flåklypa Grand Prix, for her er det et kappløp som ikke akkurat øker adrenalinet. I Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa er det ikke lov til å bruke motoriserte kjøretøy.

Karakterene har selvfølgelig ikke forandret seg. Solan irriterte meg med alt verdensmester pratet, han blir underveis til et irritasjonsmoment. Ludvig er som vanlig koselig, men jeg synes han fungerte bedre i den forrige filmen. Det blir for mye klaging uten at det helt blir kjempesjarmerende.

Det dukker opp en gammel kjenning fra Flåklypa Grand Prix, nemlig Emanuel Desperados. Han stjeler ikke akkurat showet , det er ingen karakterer som stjeler showet, men det var et hyggelig gjensyn. Han er litt skremmende denne karen.

Når det gjelder selve kappløpet byr ikke Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa på noen overraskelser. Det blir veldig forutsigbart, man vet hvordan dette her vil ende og adrenalinet øker ikke. Dette er et kappløp uten fart og spenning, det handler litt mer om karakterenes lille reise der de lærer seg selv bedre å kjenne, dette gjelder spesielt for Solan og Ludvig. Det er deres reise.

Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa er en trygg oppfølger som gjør som oppfølgere flest, den tar den samme formelen og klarer ikke helt å skape den samme magien som i den forrige filmen. Men uansett er dette en film for hele familien, kanskje mest for de yngste, for jeg synes nå at Jul i Flåklypa var en bedre film for oss voksne.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildekvaliteten er selvfølgelig helt topp. Bildet er klart og skarpt med gode farger.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken fyller opp rommet flere ganger underveis, lyden er luftig og behagelig å høre på.

Ekstramateriell:
Bakomfilm (26 minutter)
Musikkvideo (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.