The Peanuts Movie (2015)

snoopy og charlie brown knottene filmen

Charlie Brown, the insight you bring to such a complex novel is beyond reproach!

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk DTS 5.1

Det begynner en ny jente i klassen, og Charlie Brown blir forelsket i den nye jenta. Problemet er bare at Charlie Brown er så blyg og usikker, så han tør ikke å gå bort til henne for å prate med henne. Hans hund Snoopy forsøker å skrive en bok der hans erkefiende den røde baron ødelegger romansen mellom Snoopy og hans nye flamme.

The Peanuts Movie er regissert av Steve Martino. Han har laget filmer som Horton Hears a Who og Ice Age: Continental Drift.

Jeg husker at jeg så noen av TV-episodene på VHS når jeg var en liten drittunge. På den tiden syntes jeg at Charlie Brown var en depressiv, ekkel liten unge. Men jeg likte selvfølgelig Snoopy og hans fuglevenn. Etter jeg har tenkt meg litt om så forstod jeg nok ikke helt hva jeg så, episodene og temaene gikk over mitt lille hode. Jeg skjønte ikke helt problemene til Charlie Brown.

The Peanuts Movie er en søt film, men jeg falt ikke helt for dette universet. Jeg gledet meg faktisk til å se filmen, for jeg trodde at nå var jeg klar for å møte Charlie Brown og hans problemer igjen og at jeg ville forstå ham bedre.

Og jeg forsto problemene til Charlie Brown, han er ikke den eneste som er usikker og føler seg liten i verden når han faller for en jente som han innbiller seg er mye bedre enn ham selv. For Charlie Brown er en kløne med en stygg genser.

Men så kommer det store problemet, og det er at jeg ikke fant The Peanuts Movie som film morsom nok. Snoopy er sjarmerende, men han byr på kun noen få morsomme scener.

Charlie Brown er ikke en særlig morsom karakter, det blir for lite å le av her. Filmen er selvsagt sjarmerende med sine karakterer og sitt lille univers, men jeg lo ikke høyt en eneste gang. Og selv om filmen er kort, føltes den litt lang ut også.

Når filmen var ferdig følte jeg heller ikke at den ga meg så mye. Normalt sett etterlater en film seg følelser av et eller annet slag, her følte jeg bare likegyldighet. Følelsen jeg sitter igjen med er at alt fokuset på Snoopy og jakten på den røde baron ødela mye av filmopplevelsen. Jeg likte best når Snoopy forsøkte å snike seg inn i klasserommet og de mer enkle tingene, men når han begynner å skrive sin bok så blir det dessverre kjedelig. Da er det mye mer interessant å følge Charlie Brown og hans nevrotiske hjerne.

Fansen av tegneserien og TV-episodene vil nok elske The Peanuts Movie, muligens nostalgi har mye å si. The Peanuts Movie skiller seg klart ut i mengden av animasjonsfilmer som blir lansert på kino, den har sin egen unike stil og karakterer. Men som sagt, jeg har alltid hatt problemer med Charlie Brown. Jeg tror nok at jeg kommer til å se TV-episodene om igjen, for selv om filmen skuffet meg litt, så liker jeg den avslappende atmosfæren i dette universet.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvaliteten er nydelig. Bildet er selvfølgelig klart og meget fargerikt med gode, dype farger.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er bra, men det kunne nok ha vært litt bedre når det gjelder bruk av side og bakhøyttalerne. Lydsporet klarer ikke helt å fylle opp rommet under de større actionscenene med Snoopy, lyden som kommer ut fra side og bakhøyttalerne er ikke aggressiv nok. Det er nok informasjon der, det hører man, men aggresjonen uteblir litt.

Ekstramateriell:
Snoopy Snippets (3 minutter)
You Never Grow Up Charlie Brown (31 minutter)
Peanuts Sibling Salute (2 minutter)
Learn To Draw Snoopy, Woodstock and Charlie Brown (11 minutter)
Get Down With Snoopy and Woodstock Music Video (2 minutter)
“Better When I’m Dancin'” Meghan Trainor Music & Lyric Video (3 minutter)
Behind The Scenes of “Better When I’m Dancin'” (3 minutter)
Snoopy’s Playlist (27 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.