Our Brand Is Crisis (2015)

our brand is crisis

That’s the world, that’s politics. That’s how it works. It starts out with big promises and ends up with jackshit happening. But the like the man said: “If voting changed anything, they’d make it illegal.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En tidligere politisk kampanjerådgiver sier ja til en ny jobb. Dette leder henne til et presidentvalget i Bolivia, hun skal hjelpe en mann som har vært president tidligere i Bolivia, men han er ikke lenger en populær mann. Hans argeste konkurrent får hjelp av erkefienden til den kvinnelige kampanjerådgiveren, og hun har aldri vunnet et valg når han har hjulpet en konkurrent. Men hun gjør alt for å vinne dette valget, koste hva det koste vil.

Our Brand Is Crisis er regissert av David Gordon Green (Pineapple Express, Prince Avalanche, Joe), og i hovedrollene finner vi Sandra Bullock, Anthony Mackie og Billy Bob Thornton.

Jeg trodde at Our Brand Is Crisis skulle være en mer alvorlig film som tok seg selv seriøst. Men Our Brand Is Crisis er en film med glimt i øyet med en sprudlende og depressiv protagonist som hele tiden er av og på. Hun fikk et litt frynsete rykte når hun herjet som verst, og nå har hun på en måte pensjonert seg. Men når hun får et tilbud om å kjempe igjen mot sin argeste konkurrent, så må hun takke ja. For hennes argeste konkurrent er en person hun virkelig hater, og underveis får vi vite hvorfor.

Sandra Bullock er som vanlig solid, hun er veldig sjarmerende og småvill i Our Brand Is Crisis. Nå er ikke Our Brand Is Crisis en dyp film med dype karakterer eller tung, politisk dialog. Dette er en film for alle typer seere, den er sjarmerende og i enkelte scener morsom. Den bruker litt tid på fattigdommen i Bolivia, men den blir aldri depressiv eller sår.

Protagonisten jobber for en mann som har vært president to ganger tidligere i Bolivia. Han er ikke direkte en god mann, men det driter hun i så lenge hun kan slå sin argeste konkurrent hun aldri har beseiret. Underveis følger vi presidentkandidat der han må lære seg å få kontakt med velgerne og lytte til hva de har å si. Samtidig må han hele tiden høre på sine rådgivere, for han ligger langt etter de andre presidentkandidatene på målingene.

Our Brand Is Crisis taper seg litt mot slutten når protagonisten plutselig begynner å få litt samvittighet. Den slutten føltes veldig billig ut, for hun har gjort sine valg og hun har gjort alt for å vinne dette presidentvalget. Men hun blir aldri helt ferdig med seg selv og hva hun egentlig står for, hun er en forvirret person som kun blir fokusert på jobben hun skal gjøre og ikke det som skjer etter valget er ferdig.

Our Brand Is Crisis er en helt grei søndagsfilm som hele familien kan se på. Den er sjarmerende og lett, men slutten satt ikke helt.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er klart og kornete. Det er litt mørkt, noe som gjør spesielt ansiktsfargene veldig varme. Sortnivået er bra.

Til å være en dramakomedie må jeg si at Our Brand Is Crisis har et veldig godt lydspor. Dialogen er klar, høy og tydelig. Lydsporet er ganske livlig når det blir spilt musikk og under en bussjakt. Lydsporet klarer å fylle opp rommet flere ganger underveis der alle høyttalerne blir tatt i bruk på en effektiv måte.

Ekstramateriell:
Sandra Bullock: A Role Like No Other (11 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.