Hotel Transylvania 2 (2015)

hotel transylvania 2

Et nytt familiemedlem.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk, svensk, dansk, finsk Dolby Digital 5.1

Noen år har gått siden vi sist besøkte Hotel Transylvania. Etter hendelsene i den første filmen har Dracula fått et barnebarn. Det som bekymrer Dracula er at hans barnebarn ikke viser tegn til å være en vampyr, så mens foreldrene er borte forsøker Dracula og hans venner å forvandle ungen til å bli en ekte vampyr gjennom å arrangere en treningsleir for ungen.

Dracula har også åpnet opp sine dører for vanlig mennesker. Som vi husker var ikke vanlige mennesker velkomne i den første filmen, men Dracula har blitt mykere med årene. Men det han ikke vet er at hans far er på vei, og han er en tradisjonell mann, så her lukter det bråk og spisse tenner!

Hotel Transylvania 2 er regissert av Genndy Tartakovsky, som også regisserte den første filmen. Skuespillerne som låner ut sine stemmer til karakterene er blant annet Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi og David Spade. Det er vel den samme gjengen fra den første filmen.

Jeg likte veldig godt den første filmen, selv om jeg er drittlei av vampyrer og spesielt Adam Sandler. Filmen klarte å skape sitt eget univers som både var sjarmerende og morsomt å besøke. Hotel Transylvania 2 trenger ikke å skape et nytt univers, karakterene vi ble kjent med i den første filmen er tilbake og utover det treffer vi kun faren til Dracula, for jeg husker ikke om foreldrene til Jonathan dukket opp i den første filmen.

Hotel Transylvania 2 er litt svakere sammenlignet med den første filmen. Grunnen til det er at filmen dessverre fokuserer nesten hele tiden på en liten unge, og i filmsammenheng er det drepen for filmelskere. Ungen er ikke søt eller interessant, heldigvis er de andre karakterene og spesielt da monstrene i Hotel Transylvania 2 fremdeles veldig sjarmerende, så de redder filmen slik at det blir underholdende å se på.

Manuset er ikke det beste, det er et merkelig manus med en merkelig beskjed til de yngre barna. Mot slutten så finner jo Dracula ut at han er like glad i barnebarnet sitt uansett om han er en vampyr eller ikke. Hvis ikke han er vampyr så vil foreldrene flytte fra hotellet og bosette seg blant vanlige mennesker. Er han en vampyr så har de tenkt å bli. Det blir bare merkelig med tanke på hva man så i den første filmen. Og hva med alderen? Mor og muligens sønn vil leve evig, mens ektemannen og faren til ungen vil dø. Hvis det kommer en tredje film i denne serien så er jeg sikker på hva som vil skje.

Hotel Transylvania 2 er en underholdende familiefilm, men den er ikke like god eller kreativ som den første filmen. Den blir litt for søt, unger pleier nesten alltid å ødelegge filmer, men det klarer heldigvis ikke ungen i Hotel Transylvania 2 da monstrene fremdeles er konger i dette universet.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvaliteten er nydelig. Bildet er skarpt, fargene er dype og gode og sortnivået er topp.

Lydsporet er også i toppklassen. Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er ganske aggressivt der hele rommet blir fylt opp med god og detaljert lyd. Filmen har et levende lydspor det lukter klasse av.

Ekstramateriell:
Syng med Dennisovich i Monster Scary-Oke! (4 minutter)
Utelatte scener (20 minutter)
Lag de skremmende, dumme lydene (6 minutter)
Hvordan lage det ultimate Monster-partyet (6 minutter)
Hvordan tegne dine favorittfigurer (5 minutter)
The New Guys (4 minutter)
Møt de nye karakterene (7 minutter)
Musikkvideo (4 minutter)
Figur-tegnegalleri
To kommentarspor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.