The Visit (2015)

the visit

Would you mind getting inside the oven to clean it?

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

To søsken besøker sine besteforeldre mens moren drar på båtcruise. Moren har et dårlig forhold til sine foreldre, så hun blir ikke med når søsknene skal treffe sine besteforeldre for aller første gang. Men søsknene merker fort at det er noe rart som foregår med besteforeldrene.

Det har ikke gått særlig bra for regissør M. Night Shyamalan det siste tiåret. Det er visst så ille at folk ler under kinotrailere når hans navn dukker opp, da har du gjort stor skade på navnet ditt. Han startet så godt med filmer som The Sixth Sense, Unbreabable, Signs og den undervurderte Lady in the Water, men så begynte nedtur etter nedtur. The Happening, The Last Airbender og til slutt den forferdelige After Earth. Så fortsetter The Visit trenden som kun har pekt nedover?

The Visit er en grei film, den har noen ekle og skremmende scener takket være spesielt skuespillerinnen som spiller mormoren, hun heter Deanna Dunagan. Hun er god og ekkel, men filmen har sine problemer.

Det største problemet er at vi følger to yngre personer og dessverre er de slitsomme og lite interessante. De sliter med at faren deres bare reiste, vi må sitte å høre på klaging og den uinteressante dialogen mellom disse to drittungene.

Ellers har The Visit noen fine intense scener, spesielt den første scenen der mormoren dukker opp der ungene ikke venter det. Det er en klaustrofobisk scene som fungerer veldig bra. Ikke at scenen er direkte ny, men den er bra satt sammen.

Tempoet er lavt, underveis følte jeg at handlingen gikk rundt i sirkler og man venter bare på den store avsløringen. Mer sier jeg ikke, for dette er en film regissert av M. Night Shyamalan, så man forventer et eller annet som skal overraske oss.

The Visit er ikke en film som friskmelder M. Night Shyamalan. Den blir dessverre for langtekkelig, og ungene er jævla slitsomme i lengden. Men som seer lurer man i det minste på hva som foregår med besteforeldrene. Er de er monstre, kannibaler eller utenomjordiske vesener? Mystikken er der til filmen avslører hva som egentlig foregår med de merkelige besteforeldrene.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart og detaljert. Fargene er varme, og sortnivået er bra.

Dialogen er klar, høy og tydelig. Nå er ikke The Visit en stor lydfilm, men man hører i det minste omgivelslyder fra sidehøyttalerne.

Ekstramateriell:
The Making of The Visit (10 minutter)
Deleted scenes (9 minutter)
Alternate ending (2 minutter)
Becca´s photos (1 minutt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.