Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin (2015)

knutsen og ludvigsen og den fale rasputin

En søt grevling og to idioter.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 5.1

Knutsen og Ludvigsen må redde en ung kvinne og hele verden for en gal og mektig person presser en forsker til å lage et serum som kan kontrollere alt fra dyr til mennesker. Han nekter å lage serumet, men når skurkene får tak i hans datter så renner tiden ut og verden trenger to helter og en grevling.

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin er regissert av to regissører, den ene er en debutant, Rune Spaans, mens den andre, Rasmus A. Sivertsen, har lang fartstid og står bak flere kjente barnefilmer som Kurt blir grusom, Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa, Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa og den kommende, Dyrene i Hakkebakkeskogen.

Jeg regner med at de fleste har hørt sangene til Knutsen og Ludvigsen. Hvis ikke så må du ha bodd i en hule eller i en tunnel kanskje?

Til å være en barnefilm er Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin faktisk en veldig god og solid film. Universet føles unikt ut, karakterene er lette å like og voksne vil også le av noe av humoren her. Dette er en veldig sjarmerende film.

Det største minuset med filmen er skurken som er en typisk skurk man finner i en James Bond-film. Han er liten, han er slitsom og han er ute etter verdensherredømme. Hans undersåtter fungerer mye bedre, spesielt fyren med den lange nesa. Men når sjefen over alle sjefer dukker opp så mister Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin litt av sjarmen den har bygd opp.

Ellers er de fleste karakterene sjarmerende, Knutsen og Ludvigsen er to idioter, to herlige idioter. Vi møter også noen sjarmerende rotter, men de får ikke like mye skjermtid som jeg kunne ha ønsket. Den som stjeler showet er den søte grevlingen. Han er en artig type, han kunne nesten ha fått sin egen film.

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin skaper et ganske unikt univers, og det er synd at filmen kun varer i rundt 70 minutter. Hadde man jobbet mer med manuset, og fått en spilletid på rundt 90 minutter og fjernet den slitsomme antagonisten, så hadde filmen vært littegrann bedre, det er jeg sikker på.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildekvaliteten er selvfølgelig veldig god. Bildet er klart, fargene er varme og dype. Som forventet av en ny animasjonsfilm er det ingenting å klage på her.

Lydsporet må jeg si var overraskende bra det også. Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet benytter seg av alle høyttalerne på en god og effektiv måte. Sidehøyttalerne får nesten hele tiden noe å jobbe med. Lyden kunne kanskje vært litt mer aggressiv, men her har man valgt å balansere lydsporet på en litt mildere måte.

Ekstramateriell:
Bakomfilmer (8 minutter)
Blått lerret )16 minutter)
Animasjonsprosessen (3 minutter)
Bildegalleri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.