American Ultra (2015)

american ultra

Something very weird is happening to me: I keep killing people! There’s a chance I may be… a robot!

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

En sløv dopmissbruker bærer på en hemmelighet han selv ikke vet om. Det viser seg at han er en topptrent drapsmaskin med hukommelsestap, men når noen er ute etter å drepe ham så får han brukt for gamle ferdigheter når han må beskytte seg selv og sin kjæreste.

American Ultra er regissert av Nima Nourizadeh, dette er mannen bak filmen Project X. I hovedrollene finner vi Kristen Stewart, Topher Grace, Jesse Eisenberg og Walton Goggins. Nå er ikke jeg fan av Kristen Stewart eller Jesse Eiseberg.

Jeg har spesielt store problemer med Jesse Eisenberg, jeg føler allerede at han har ødelagt Batman v Superman: Dawn of Justice. Jeg klarer ikke ham som skuespiller, han er kjedelig og endimensjonal og jeg hater måten han prater på. Det virker som om han er en drittsekk i virkeligheten også, så han kan bare ta seg en bolle og forsvinne fra filmverden for min del. Men han skal ha ros for en ting, han kledde rollen som Mark Zuckerberg i The Social Network. Der strålte han med sin råtne sjel.

American Ultra er en actionkomedie med et litt rotete manus. Vi følger karakterer vi ikke bryr oss om, ingen av karakterene er karakterer man faller for. Hvorfor skal man bry seg om den sløve dopavhengige protagonisten? Han er kun sløv, dum og har en søppelhjerne.

Som en actionkomedie mangler American Ultra komedie og minneverdige actionscener. Jesse Eisenberg er ikke en fysisk skuespiller, så han bruker det han finner som våpen og nøytraliserer sine motstandere på denne måten. Men er det troverdig? Nei! Gidder man å bruke noen hjerneceller så kan man skape en interessant karakter ut av det meste, spesielt i actionfilmer. Men når man har late mennesker som sitter bak kameraet og styrer showet, da får man dessverre halvslappe filmer uten særlig mål og mening.

American Ultra mangler store høydepunkter, det kan virke som om 70 % av budsjettet gikk med på å betale skuespillerne, for universet er veldig lite og det er kun en god actionsekvens som jeg kan huske og det er når to personer angriper politistasjonen der protagonisten og hans kjæreste befinner seg. Ellers blir det for mye dialog, for lite action og for mye av det samme.

American Ultra klarer aldri å engasjere med sin handling og sine svake karakterer. Selv om jeg ikke er stor fan av de ledende skuespillerne i filmen, så er de for gode til å medvirke i filmer som dette med et halvslapt manus. American Ultra blir aldri morsom eller hardtslående nok.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er veldig klart og faktisk litt skarpt og sortnivået er også bra til å være en DVD-utgivelse.

Lyden er litt tynn og dialogen litt hul. Lydsporet er også litt lavt, så man må øke volumet på forsterkeren. Under actionscener blir sidehøyttalerne ofte tatt i bruk, så lydsporet fyller i det minste opp rommet. Men som sagt, lydsporet blir litt tynt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.