Dope (2015)

dope

He’s probably got one of those photogenic brains.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Vi følger tre bestevenner som er noen skikkelige nerder. De elsker nittitallet og spesielt musikken fra det råtne tiåret, så de skiller seg mye ut på skolen. Men de havner plutselig i trøbbel en dag når de blir kjent med en narkolanger som ber den ene om en tjeneste og da begynner ballen å rulle. Det de tar sterk avstand fra blir til en realitet for tenåringsguttene.

Dope er en veldig underholdende film med mye energi, og det er en film som får deg i godt humør. I grunn er det er en veldig uskyldig film der vi følger tre bestevenner som er flinke på skolen og de holder seg unna dårlige mennesker. Men når den ene blir kjent med en narkolanger så går ting litt galt, og de tre vennene blir truet på livet og de må gjøre ting de ikke ønsker å gjøre. Det startet så uskyldig, men de møter merkelige karakterer som har sine egne regler i narkouniverset.

Alle karakterene i Dope er lette å like, hele filmen er sjarmerende fra start til slutt. Filmen har også sine morsomme øyeblikk, spesielt er det en scene som fikk meg til å le hardt og høyt når protagonisten er ute på en liten kjøretur med en ruset kvinne.

Dette er en uskyldig film, men den har et friskt filmspråk jeg falt for. Det er litt synd at filmen taper seg litt mot slutten, den mister litt av energien og rytmen, men ellers er dette en film absolutt det er verdt å se hvis man vil mimre litt tilbake til afroamerikanske filmer som det ble laget mange av på nittitallet, bare at Dope har glimt i øyet og gjør narr av de fleste klisjeer.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 1/10

I lysere partier er bildet er klart, skarpt og fargene er varme. I mørkere partier blir bildet litt mykere og fargene er ikke like sprudlende. Sortnivået er dypt.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet sparker godt fra seg når det spilles musikk. Da føles det som om diskoteket er i samme rom med mye bass og trykk.

Ekstramateriell:
Dope is Different (3 minutter)
Featurette (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.