Southpaw (2015)

southpaw

Slått ned, men ikke ut.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En bokser som er mester i sin vektklasse får livet sitt snudd opp ned på hodet når noe tragisk skjer i hans liv. Nå må han ta seg sammen, overvinne sorgen og stå oppreist igjen slik at han kan få tilbake sin datter. Men det er ikke lett for en hissig bokser.

Southpaw er regissert av Antoine Fuqua, og i hovedrollene finner vi Jake Gyllenhaal og Forest Whitaker.

Som en sportsfilm byr ikke Southpaw på noe nytt, dette her har vi sett før. Men filmen er absolutt underholdende, den vil nok glede personer som ikke setter så høye krav til filmene de ser med tanke på den generiske historien vi finner i Southpaw. Bokser mister alt, bokser forsøker å vinne tilbake det han har mistet og han blir underveis en bedre person som lærer seg selv bedre å kjenne når han får en ny trener.

Ikke les videre hvis du ikke vil vite hva som skjer tidlig i filmen. Vi følger altså en verdensmester i boksing som er ubeseiret. Det er en bokser som gjerne vil møte mesteren, men det vil ikke mesternes team. Men noe uventet skjer, kona blir skutt og dør. Etter denne hendelsen blir selvsagt protagonisten helt knust og det ender opp med at barnevernet tar fra ham hans datter. Nå må han overbevise barnevernet at han er skikket til å ta seg av sin datter, og han får hjelp av en boksetrener som forsøker å bygge opp den tidligere mesteren igjen.

Som du ser har ikke Southpaw en ny historie å tilby oss. Filmen er velspilt, og jeg likte den siste boksekampen, men den ble litt kort. Faktisk ser vi kun tre boksekamper i hele filmen, og de er ganske korte.

Det blir selvsagt litt trening her, men treningsscenene gir oss ikke så mye med tanke på at protagonisten allerede har gått over 40 kamper så vi vet at han kan bokse. Men han må lære seg noe nytt, nemlig å forsvare seg. For hans eneste forsvar er hans ansikt. Det er selvsagt ikke bra!

Southpaw er en grei underholdningsfilm, men den går i velkjente fotspor, den er forutsigbar og den har det meste man kan ønske seg hvis man ikke har sett så mange av disse filmene. Nå elsker jeg sportfilmer, så jeg er sikkert litt snill når jeg gir den en syver.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er veldig klart, skarpt, og sortnivået er bra. Fargene er naturlige.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet under boksekampene med omgivelseslyder fra publikumet.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (21 minutter)
Southpaw: Inside the Ring (21 minutter)
Q&A with Cast (19 minutter)
Extended Training Montage (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.