Bridge of Spies (2015)

bridge of spies

Møt en god forhandler.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Under den kalde krigen får en amerikansk advokat jobben med å forsvare en russer som er siktet for spionasje. Men det er bare starten på problemene og kaoset som venter på ham når ballen begynner å rulle.

Bridge of Spies er regissert av Steven Spielberg, og i hovedrollene finner vi Tom Hanks og Mark Rylance. Filmen er basert på sanne hendelser, og den har for det meste fått gode kritikker.

Jeg har aldri vært så stor fan av den veldig varme Steven Spielberg når han er i det hjørnet. Det skaper litt problemer med tanke på filmer som Bridge of Spies når det gjelder spenningsnivået.

For selv om filmen er velspilt og den blir aldri direkte kjedelig, så skaper all varmen problemer når det gjelder spenningen. Det er flere scener her der Steven Spielberg bygger opp spenningen. Her kan det gå galt, vil sikkert noen få tenke, men for oss eldre som har sett det meste Steven Spielberg har laget så vet man at det han legger opp til vil normalt sett ikke skje i det hele tatt. Ikke når han er i det sentimentale hjørnet som han har vært i rundt 8 år nå.

Vi finner også humor i alvoret, og det blir litt morsomt mot slutten når protagonisten ikke har kun en ball i luften, men to baller. Med baller mener jeg altså personer, ikke hans eller noen andres testikler. Nå får jeg ikke den tanken ut av hodet, beklager avsporingen!

Tom Hanks er selvfølgelig veldig solid i rollen som en sympatisk advokat. Han spiller jo nesten alltid bare seg selv og det gjør han også i Bridge of Spies. Personen som er siktet for spionasje på den russiske siden har jeg aldri lagt merke til i andre filmer jeg har sett ham i, men han er solid og veldig sjarmerende i rollen som en muligens russisk spion.

Utover spionasjedelen fokuserer Bridge of Spies også på noen andre ting, og da spesielt på konsekvensen av å forsvare en muligens spion som allerede er forhåndsdømt av myndighetene. Familien til protagonisten får selvsagt sitt å stri med når far i huset får en jobb han egentlig ikke vil ha, men når man velger å spørre selveste Tom Hanks, da vet man at man aldri vil få et nei.

Bridge of Spies er en sikker film på alle punkter, noe som ble litt kjedelig for undertegnede. Det er en vellaget film, men jeg ble aldri helt engasjert i det som skjedde på skjermen, for jeg visste utfallet ganske tidlig. Men utførelsen til Steven Spielberg kan man ikke klage på, for dette er en film som hele familien kan hygge seg med.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart og detaljert. Filmen har ikke det skarpeste bildet jeg har sett,, men sortnivået er dypt og bra og fargene følger klimaet handlingen finner sted i.

Jeg ble litt skuffet over lydsporet. Lyden er litt lav og tam, jeg måtte øke volumet litt på receiveren. Man hører at side og bakhøyttalerne gjengir omgivelseslydene på en forsiktig måte. Nå er ikke dette en actionfilm, det er kun en actionsekvens i hele filmen og det smalt ikke særlig høyt når et fly blir skutt ned. Dialogen er klar og hørbar på vanlig volum.

Ekstramateriell:
A Case Of The Cold War (18 minutter)
Berlin 1961: Re-Creating The Divide (12 minutter)
U2 Spy Planes (9 minutter)
Spy Swap (6 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.