Insidious: Chapter 3 (2015)

insidious 3

Det spøker, igjen.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En yngre jente blir plaget av en demon etter at hun forsøkte å oppsøke sin mor under en seanse.

Insidious: Chapter 3 er den tredje filmen i denne serien. De to første filmene ble regissert av James Wan, men han har ikke regissert Insidious: Chapter 3, det har Leigh Whannell gjort, han har også skrevet manuset til alle filmene.

Insidious: Chapter 3 er en såkalt prequel der handlingen foregår før de to første filmene. En merker godt at det er en annen regissør bak kameraet enn James Wan. Den aller første filmen i serien var ikke en storproduksjon, den kostet svært lite å lage. Merkelig nok føles Insidious: Chapter 3 ut som den billigste produksjonen i hele trilogien, jeg fikk følelsen av å se en billig TV-episode.

Vi følger en helt annen familie i Insidious: Chapter 3. Datteren blir plaget av et spøkelse, faren er på hennes side og de oppsøker hjelp av en gammel kjenning vi har møtt i de to første filmene. Det blir mye av det samme selvsagt, det er bare at Insidious: Chapter 3 har litt hastverk, den er litt for ivrig mye å skremme sine seere. Den klarer aldri helt å bygge opp lengre klaustrofobiske scener slik man fant i de to første filmene, spesielt den første filmen er klart den beste i hele trilogien.

Skuespillerne er ikke særlig gode sammenlignet med skuespillerne fra de to første filmene, da tenker jeg spesielt på Patrick Wilson og Rose Byrne. Karakterene er dårlig skrevet, filmen gir oss aldri grunn til å bry oss om dem. Den eneste vi bryr oss som er vel datteren som savner sin mor, men dette blir for billig og lettvint.

Det er kun noen få sekunder man føler litt spenning og klaustrofobi, men utover det er det ikke mye å bli skremt av her. Spesielt er demonen som forfølger jenta veldig generisk og fryktelig kjedelig. Han er ikke skremmende i det hele tatt. Jeg elsket for det meste spøkelsene og demonene i de to første filmene, flere av dem var skremmende, spesielt er det viktig å ha det ytre i orden. Det har ikke Insidious: Chapter 3, og det er en annen skuespiller som spiller den gamle, skumle dama som nesten skremte avføringen ut av meg i den første filmen. Skuespilleren som spiller henne var god i den andre filmen, men her er han jævla dårlig.

Insidious: Chapter 3 er en generisk og ganske unødvendig film. Det lille universet man har skapt i serien er interessant, men i denne filmen er det totalt uinteressant når man blir med en tur til the Further. Der er det ikke mye spennende som skjer!

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: /10

Bildet er klart, ikke så skarpt og fargene er selvsagt litt matte da handlingen finner sted i mørket. Sortnivået er ganske bra, og man kan se at bildet er mye skarpere i scener som finner sted utendørs, men Insidious: Chapter 3 liker seg mest i mørket selvsagt. Totalt sett er det lite å klage på med tanke på at dette er en grøsserfilm.

Dialogen er klar og tydelig. Jeg ble litt skuffet over lydsporet, det er i kun noen få scener jeg følte at lydsporet brukte sidehøyttalerne på riktig måte, men jeg følte aldri at lydsporet klarte å fylle opp rommet.

Ekstramateriell:
Featurettes (54 minutter)
Deleted Scenes (5 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.