Mad Max: Fury Road (2015)

mad max fury road

Mad Max er tilbake!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Dolby Atmos
Undertekst: Norsk

Mad Max må hjelpe en gruppe med kvinner som har rømt fra en slem mann som har holdt dem fanget slik at de kan føde hans barn.

Det som er spesielt med Mad Max: Fury Road er at filmen har hatt samme regissør, George Miller, i alle filmene. Den første filmen kom ut i 1979, og det er ikke ofte man opplever at en regissør lager den fjerde filmen i 2015.

Er man glad i actionfilmer, så er Mad Max: Fury Road en film man virkelig må få med seg. Se for deg en blanding av Mad Max 2 og Mad Max Beyond Thunderdome, og du har en film som heter Mad Max: Fury Road.

Man kan kalle Mad Max: Fury Road for en Mad Max-film på anabole steroider. Det jeg ble litt skuffet over var at det er en god del med dataeffekter her. Det hadde jo ikke de tre forrige filmene som jeg kan huske, i hvert fall ikke de to første filmene, så jeg forventet at man ville holde seg til de praktiske effektene i Mad Max: Fury Road også, noe for det meste den gjør under de fantastiske biljaktene. Men det er som sagt en god del dataeffekter her, jeg likte ikke å se dataeffektene under biljaktene, det er spesielt i den første halvdelen man ser at det er brukt en god del med dataeffekter for å få den visuelle stilen varmere og fyldigere, men den mister litt av realismen i mine øyne. Mulig jeg vil forandre mening etter et gjensyn.

Men det er ikke bare negative ting med dataeffektene, for visuelt sett har aldri en Mad Max-film sett bedre ut enn dette. Det er det er spesielt væreffektene som er nydelige å se på. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg ikke likte følelsen av å se omgivelser som ikke er ekte når det er ekte biljakter her. Det tok meg litt ut av filmen.

Så har vi Tom Hardy som spiller Mad Max. Han er en av mine favorittskuespillere, men jeg må si jeg ble skuffet over hans rolletolkning. Jeg hadde store forventninger, men det er bare en Mad Max, og hans navn er Mel Gibson. Problemet med rolletolkningen til Tom Hardy er at han er for mild og er i mumlemodus. Han mangler tøffheten til Mel Gibson, Mel Gibson var mye hardere og kaldere enn Tom Hardy. Faktisk følte jeg at Mad Max spilte annenfiolin, den som gir filmen litt sjel er Charlize Theron, hun spiller kvinnen som kaller seg for Imperator Furiosa. Hun er den menneskelig karakteren i Mad Max: Fury Road, og jeg følte at hun var den sentrale karakteren. Mad Max i denne filmen har ikke mye personlighet. Det er nok ikke direkte Tom Hardy feilen ligger hos, det er nok manuset og instruksene han fikk under innspillingen, for Tom Hardy er en fantastisk skuespiller og han kan være veldig intens og bringe mye vill energi, slik han gjorde i Bronson.

Mad Max: Fury Road er en fin actionfilm med mye glimt i øyet. Den siste store actionsekvensen er fantastisk, da ser det meste ekte ut, det er slik jeg forbinder disse filmene med, praktiske effekter uten for mye dataeffekter. Mad Max: Fury Road er en renspikket underholdningsfilm for oss som liker ville actionfilmer med sære og fargerike karakterer.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvaliteten er fantastisk. Bildet er klart, skarpt og detaljert. Fargene er knallvarme, Mad Max: Fury Road ser nydelig ut på Blu-ray Disc.

Lydsporet er det også referansekvalitet over. Dialogen er klar og tydelig, dette er et livlig lydspor som er klart og detaljene velter ut av høyttalerne. Lydsporet er varmt, luftig og bredt. Nydelig!

Ekstramateriell:
Maximum Fury: Filming Fury Road (29 minutter)
Mad Max: Fury on Four Wheels (23 minutter)
The Road Warriors: Max and Furiosa (11 minutter)
The Tools of the Wasteland (14 minutter)
The Five Wives: So Shiny, So Chrome (11 minutter)
Fury Road: Crash & Smash (4 minutter)
Deleted Scenes (5 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.