Spy (2015)

spy

Nothing kills me. I’m immune to 179 different types of poison. I know because I ingested them all at once when I was deep undercover in an underground poison-ingesting crime ring.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

En kvinne som jobber som analytiker for CIA må ut i feltet for å redde sin drømmemann som er hennes medarbeider. Han har plutselig forsvunnet, og en annen CIA-agent har blitt avslørt. Nå er det hennes tur, hun må ty til alle triks for å fullføre oppdraget. Hennes nemesis er en våpenforhandler.

Spy er regissert av Hollywoods nye komediekongen, Paul Feig. Han liker å ha kvinner i hovedrollene i sine komediefilmer. Hans to siste komediefilmer har vært store kassasuksesser, Bridesmaids og The Heat. I hovedrollene finner vi Melissa McCarthy, Jude Law, Rose Byrne og Jason Statham.

Melissa McCarthy har medvirket i noen veldig dårlige filmer i det siste, så jeg var litt spent på om Spy kunne få henne på riktig spor igjen. Dette er en skuespiller som har havnet i en komediebås, men det skal sies at hun også innehar kvaliteter som dramaskuespiller hvis hun får sjansen. Hun har medvirket i både Bridesmaids og The Heat, i sistnevnte film hadde hun hovedrollen sammen med Sandra Bullock.

Spy er ikke en dårlig film, den har flere morsomme scener. Melissa McCarthy er endelig på riktig spor igjen der hun spiller en litt usikker kvinne som underveis blir tøffere og hardere, og det fungerer perfekt i Spy. Vi får endelig se henne spille skikkelig sint i noen scener der hun er bestemt og truende. Deilig!

Det jeg ble mest overrasket over var at voldsbruken var ganske grafisk og rå når det først blir noe action på skjermen. Actionsekvensene er ganske gode med tanke på at dette er en actionkomedie laget i Hollywood regissert av en komedieregissør.

Men så har vi problemet med spilletiden som er alt for lang. Filmen varer i nesten 130 minutter, det er en halvtime for mye. Rytmen er ganske god og stram de første 45 minuttene, men så begynner tempoet og dabbe av og skuespillerne begynner å prate litt for mye slik at det ikke blir morsomt, kun masete.

Dette er en sjarmerende actionkomedie som kunne vært bedre hadde man fått ned den lange spilletiden og ikke latt enkelte skuespillere får frie tøyler med å improvisere. Men jeg har absolutt sett filmer som er mye verre når det gjelder skuespillere som ikke klarer å holde kjeft i mer enn 5 sekunder.

Likte du karakteren som Melissa McCarthy spilte i Bridesmaids, så burde du sjekke ut Spy. Det er på en måte den samme karakteren man finner her, bare i en actionfilm. Men Spy er ikke en perfekt film, for etter 45 minutter blir dessverre mye av humoren den samme som vi ser i dagens komediefilmer fra Hollywood, og det er dessverre ikke den beste humoren.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 8/10

Bildekvaliteten er veldig god. Bildet er klart og skarpt, fargene er nydelige og sortnivået er også bra.

Lydsporet er også topp. Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet har mye kraft i seg, og lyden fyller opp rommet og tar i bruk alle høyttalerne under actionscener med kraft og presisjon.

Ekstramateriell:
Redacted Scenes (3 minutter)
Classified Alternate Scenes (32 minutter)
Top Secret Gag Reel (7 minutter)
Extra Top Secret Behind the Scenes Gag Reel (4 minutter)
Director of Intelligence Feig Makes the Cast Do His Bidding (9 minutter)
Susan and Her Men (8 minutter)
Super Villain Rayna Can’t Keep It Together (5 minutter)
Super Vermin (2 minutter)
The Many Deaths of Anton (1 minutt)
The Trouble With Covers (2 minutter)
The Great Rick Ford (4 minutter)
For Your Eyes Only: Jokes-a-Plenty (13 minutter)
The Handsy World of Spies (2 minutter)
Speaking is an Art Form (2 minutter)
Super Villains of the Animal World (2 minutter)
How Spy Was Made (53 minutter)
Commentary Track

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.