The Book of Life (2014)

the book of life

To menn, en kvinne og døden.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk 5.1 DTS
Undertekst: Norsk

Vi følger to unge gutter som er forelsket i samme jente. To guder fra underverdenen inngår et veddemål der de plukker ut hver sin gutt som de tror vil gifte seg med denne jenta når de blir eldre. Nå har tiden kommet. Den ene har blitt en uovervinnelig soldat, mens den andre forsøker å følge i farens fotspor som tyrefekter, men han er mer glad i sin gitar. Jenta som nå har blitt en kvinne returnerer til hjembyen, og nå skal det avgjøres, hvem er det som er den heldige som får gifte seg med skjønnheten?

The Book of Life er regissert av en meksikansk regissør som heter Jorge R. Gutiérrez. The Book of Life er hans første langfilm. Skuespillerne som gir sine stemmer til karakterene i filmen er blant annet Diego Luna, Zoe Saldana, Channing Tatum, Ron Perlman, Christina Applegate, Ice Cube og Kate del Castillo.

Nå er ikke jeg så mye kjent med meksikansk mytologi, men noe har jeg sett i filmer. Jeg visste ikke helt hva som ventet når jeg satte meg ned for å se filmen, det eneste jeg visste var at filmen har fått ganske gode kritikker.

I starten ble jeg ikke helt solgt. Filmen ser litt billig ut med animasjon man har valgt å bruke. Men det tok ikke lang tid før jeg forelsket meg i de fargerike karakterene, og jeg synes også kjærlighetshistorien var ganske fin.

Karakterene er veldig stereotypiske selvsagt. To menn kjemper om den samme kvinnen. Den ene er sterk og har selvtillit, mens den andre elsker sin gitar og er en mykere mann som ikke har så særlig lyst til å følge i farens fotspor. Det de ikke vet er at to slags guder har inngått et veddemål, og den ene av dem bruker skitne triks for å vinne.

Underveis skjer det forskjellige ting, og det er etter en spesiell hendelse at jeg forelsket meg i denne filmen. Vi besøker underverdenen, det er mildt sagt en fargerik og morsom opplevelse med artige karakterer. På samme tidspunkt ønsker man at hovedkarakteren man følger virkelig skal nå målet sitt med tanke på det skitne spillet som har foregått, og det hele er ganske tragisk og samtidig hjerteskjærende.

For meg var The Book of Life et friskt pust, det er en type film som ikke føles ut som en direkte Hollywood-film. Animasjonen er litt merkelig, men underveis setter man mer og mer pris på animasjonen og universet handlingen er lagt til. Det blir en annerledes filmopplevelse hvis man kun har sett Pixar og Walt Disney-filmer de siste årene.

Til slutt vil jeg si at dette er en film for alle, også de minste. Dette er ikke en skummel film, selv om noen er slemme så blir de aldri skikkelig onde.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er selvsagt krystallklart, fargene er nydelige, det er ikke så mye mer å si om bildekvaliteten.

Lydsporet er også i toppklasse. Alle høyttalerne blir tatt i bruk slik at rommet blir fylt opp med luftig og krystallklar lyd. Dialogen er klar og tydelig.

Ekstramateriell:
The Adventures Of Chuy (3 minutter)
Closer Look at The Book Of Life (10 minutter)
The Music Of Life (9 minutter)
Digital Carpenters (11 minutter)
Music Jukebox (25 minutter)
Music Video (3 minutter)
Audio Commentary
Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.