Run All Night (2015)

run all night

I’m the only one ever cared about you. And all of that ended an hour ago when you killed my son. I’m comin’ after your boy with everything I got.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en sønn av en profesjonell drapsmann som havner i trøbbel når han er vitne til et drap. Nå må hans far hjelpe ham med å overleve natten, for han har både politiet, en leiemorder og gjengen til en hevnlysten far etter seg. Han har ikke vært på talefot med sin far på mange år etter at hans far bare forsvant når han var yngre. Men nå har sønnen også sin egen familie å tenke på, deres sikkerhet er det viktigste og da må han få hjelp av sin far.

Run All Night er regissert av Jaume Collet-Serra, regissøren som elsker å ha Liam Neeson i hovedrollen i sine filmer. Han har laget filmer som Orphan (2009), Unknown (2011) og Non-Stop (2014). I hovedrollene finner vi nevnte Liam Neeson, svenske Joel Kinnaman og Ed Harris.

Run All Night er en actionfilm med høyt tempo. Det er svært lite dødtid her, og selv om jeg er lei av å se Liam Neeson i den samme rollen for ørtende gang, må jeg si at Run All Night er en av de mest underholdende filmene han har medvirket i siden den første Taken-filmen og The Grey.

Karakterene er enkle og endimensjonale. Her finner man ikke karakterer med flere lag, handlingen går på skinner og filmen byr ikke på noen store overraskelser. Dette her har man sett før.

Med tanke på det enkle manuset og de enkle karakterene, er det ikke mye skuespillerne får å jobbe med. De gjør så godt de kan, men man merker at alle sammen går på autopilot.

Da er det selvsagt viktig at actionscenene er underholdende og at man finner noen tøffere skurker. Den tøffeste skurken i Run All Night er en leiemorder som fungerer som en slags Terminator. Hvordan han unnslapp i en scene, det er for meg helt uforståelig, men det sier litt om manuset og filmen.

Det blir mye action, skuddvekslinger og døde personer. Det er ikke direkte noen actionscener som er imponerende, kreativitet er en mangelvare i Run All Night. Men energien er absolutt til stede under de mest dramatiske og kaotiske scenene, og karakterene er tøffe i trynet. Og når tempoet er høyt, blir dette en underholdende reise.

Bilde: 8/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart og fargene varme i mange scener, men det kommer litt an på stedene karakterene befinner seg. I lysere partier er bildet skarpt, og litt korn finner man også her. Sortnivået er virkelig mørkt, litt for mørkt faktisk.

Dialogen er klar og tydelig. Run All Night har et livlig lydspor som fyller opp rommet mange ganger. Lyden er detaljert, luftig og varm.

Ekstramateriell:
Shoot All Night (10 minutter)
Liam Neeson: Action All Night (6 minutter)
Deleted Scenes (16 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.