The Monuments Men (2014)

the monuments men

If it weren’t for us, you’d be speaking German.

En gruppe med kunsteksperter tar på seg oppdraget å finne viktige kunstskatter under den andre verdenskrig. Nazistene har selvsagt slått kloa i de verdifulle kunstskattene, men krigen er tapt og nå er det et kappløp med tiden for å få tak i kunstskattene og gjemme kunstskattene fra de allierte styrkene, spesielt fra de fordrukne russerne som selvsagt vil ha litt kunst de også. Problemet er at nazistene har begynt å ødelegge kunstskattene, så her er tempo viktig.

The Monuments Men er delvis basert på sanne hendelser. Filmen er regissert av George Clooney, han har regissert noen filmer tidligere, de fleste har vært greie nok, men han kan bli litt tørr og kjedelig som regissør.

Dessverre blir The Monuments Men tørr og en smule kjedelig da det er umulig å bli engasjert i karakterene og i handlingen. Karakterene har ikke noe dybde, og det skjer svært lite i løpet av spilletiden.

Jeg forventet flere spenningstopper og mer fart og spenning. Men The Monuments Men stopper flere ganger opp, et klimaks eksisterer ikke og det er heller ikke så mye spennende å følge den spesialutsendte kunstekspertgruppen der karakterene ikke har noe personlighet.

Ikke se for deg en film som Ocean’s Eleven, for The Monuments Men er ikke en kuppfilm. Gruppen vi følger reiser kun fra sted til sted der de redder kunstskattene fra de slemme nazistene, så er det å kaste seg i et kjøretøy og finne kunstskatter som nazistene har gjemt. Mer har ikke The Monuments Men å tilby. En litt skuffende film dette her!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.