The Theory of Everything (2014)

the theory of everything

No… doctors. No doctors!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Dette er historien om Stephen Hawking.

De fleste har vel hørt navnet eller sett bilder av Stephen Hawking. Filmen fokuserer på tiden han ble syk, han ble rammet av en slags nervesykdom, men han har hele tiden vært klar i hjernen og det er han vel fremdeles etter det jeg vet.

Nå vet jeg svært lite om Stephen Hawking og hans teorier. Jeg vet faktisk så lite at jeg lurte i ettertid på hva hans teorier var. Det klarer ikke The Theory of Everything som er en biografifilm å gi oss uvitende svar på. Det er rett og slett for dårlig!

Det The Theory of Everything fokuserer mest på er Stephen Hawking, hans sykdom, hans familie og spesielt hva kona gjør for ham. Hun gifter seg med han når han har fått sykdommen og dødsdommen av en lege. Legen sier at han har rundt to år igjen å leve, men det har i ettertid vist seg at denne legen bommet med en god del tiår. Tullebukk!

Mitt problem med The Theory of Everything er at jeg for det første er ikke liker Stephen Hawking, jeg har lest noen uttalelser om forskjellige ting og mannen er jo ganske stor i kjeften. Det liker jeg ikke.

For det andre skjer det lite i The Theory of Everything. Jeg vil sammenligne The Theory of Everything med en lignende film, det er filmen A Beautiful Mind. Den filmen hadde i det minste litt spenning og nerve med tanke på at protagonisten var schizofren. The Theory of Everything er fin på den måten at protagonisten i filmen er en person som ikke gir opp, han kan ikke få flere slag i trynet. Han er fanget i sin egen kropp, og det er helt for jævlig.

Men utover det skjer det svært lite her, karakterene er kjedelige, den eneste jeg fant interessant var kona som velger å ofre mye av livet sitt helt frivillig når hun velger å gifte seg med en dødssyk mann. Stephen Hawking blir veldig vanskelig å lese underveis på grunn av av hans sykdom, så Eddie Redmayne kan ikke spille så mye på kroppsspråket, og filmen er aldri inne på temaet selvmord. Det er vel noe mange hadde tenkt på hadde man vært i han sine sko, men han har jo en støttende familie rundt seg og han er far til sine yngre barn.

The Theory of Everything vil jeg ikke si er en særlig god biografifilm. Det skjer lite, som sagt, jeg lurte på hva teoriene til Stephen Hawking var, det var noe med tiden og sorte hull, men utover det så fokuserer ikke The Theory of Everything på det i det hele tatt. Filmen hopper fremover i tid ganske ofte, jeg tror jeg ikke så hvilket årstall handlingen fant sted i heller underveis.

Det beste med filmen er en fantastisk rolletolkning av Eddie Redmayne, han vant Oscar for beste mannlige hovedrolle, noe som var fortjent. Men på en annen side føltes The Theory of Everything ut som et Oscar-ang, det er ikke alltid et kvalitetstegn.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart og litt mykt. Fargene er veldig varme, det kan bli litt for mye farger i enkelte scener som gjør at bildet ser litt grøtete ut i mine øyne.

Dialogen er litt lav, men lydsporet klarer å fylle opp rommet i flere scener når filmmusikken blir spilt.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (11 minutter)
Becoming the Hawkings (7 minutter)
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.