Wood Job! (2014)

wood job

Vi følger en yngre person som skal forsøke å få tittelen skogsarbeider. Men det er ikke lett for en pinglete bygutt.

Wood Job! er helt klart en av de beste japanske filmene jeg har sett i 2014. Dette er en typisk japansk film med mye hjertevarme og ro. Jeg følte meg veldig avslappet når jeg så filmen, den roet ned sinnet og den fikk meg også til å le.

Karakterene er fargerike, den unge mannen gjør mye galt, selv om han mener det alt godt. Det er artig å se at han får respekt og selvtillit, for i starten så er han kun en kåt, ung mann som tenner på et bilde.

Det er også artig å se den merkelige kulturen som skogsarbeiderne i den lille fjellbyen har. Det kan høres kanskje kjedelig ut på papiret, men jeg hadde faktisk lyst til å tilbringe mer tid sammen med disse personene, for deres tradisjoner er fascinerende.

På en måte så vil jeg sette Wood Job! nesten i samme bås som Waterboys og Swing Girls, bare at vi følger en ung gutt og resten av personene rundt ham er profesjonelle. Men ånden er den samme, man føler seg glad etter å ha sett filmen. Det morsomme er at jeg dagen etter sjekket ut hvem som hadde regissert filmen, og tror du ikke det er mannen bak Waterboys og Swing Girls! Det er noe helt spesielt med filmene til regissør Shinobu Yaguchi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.