The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water (2015)

svampebob firkant filmen svamp pa land

Welcome to the apocalypse, Mr. Squidward. I hope you like leather.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

SpongeBob og vennene hans må finne oppskriften til krabbeburgeren. Oppskriften forsvant i løse luften, og den lille byen under havet har blitt forvandlet til en slagmark etter at oppskriften forsvant. Nå må SpongeBob og hans nemesis, Plankton, samarbeide for å finne oppskriften.

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water er regissert av Paul Tibbitt, som har jobbet med serien fra starten av. Vi finner blant annet Antonio Banderas i en ledende rolle som en sjørøver som kaller seg for Burger Beard. Kult navn det der!

Jeg har null kjennskap til SpongeBob og hans univers. Jeg har hørt navnet, men jeg har aldri sett noe på TV basert på denne karakteren. Det eneste jeg vet er at det kom en langfilm i 2004, og The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water er den andre langfilmen basert på disse karakterene.

Etter å ha sett The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water, kommer jeg garantert til å se den første langfilmen også. For jeg fant karakterene og det lille universet handlingen finner sted i veldig morsomt og sjarmerende.

Det jeg ble mest overrasket over var at jeg følte ikke at dette var en film for de aller yngste barna. Med tanke på utseende til karakterene, forventet jeg mye barnsligere humor. Det skal mye til for at undertegnede ler, men her lo jeg godt flere ganger. Det blir så sært og spesielt, noe jeg elsker. Man trenger noen ganger noen år på baken for å forstå humoren her i enkelte scener, men filmen har nok av humor til barna også, så slapp av!

Handlingen er veldig enkel, og man blir med på en artig reise der tiden aldri står stille. Det er vanskelig å anmelde en film som dette da den ikke har en særlig historie å fortelle, det er kaos og lek, så er det hele over. Man finner ikke en dypere mening her.

Jeg kan se for meg at de aller yngste barna kanskje ikke vil forstå all humoren, men det gjør jo ingenting for de kommer nok til å se filmen flere ganger i løpet av sitt liv. Så dette er en fin familiefilm på en lørdag, ikke en søndag!

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvaliteten er strålende. Bildet er klart, fargene er herlige og dype og når gjengen tar seg en tur på land så ser man også hvor skarpt bildet er. Bildekvaliteten er nydelig!

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water har et veldig livlig lydspor der alle høyttalerne blir tatt ofte bruk. Rommet blir fylt opp av et luftig lydspor, og dialogen er klar og tydelig. Et herlig og livlig lydspor det her!

Ekstramateriell:
On the Surface (34 minutter)
Underwater Awesomeness (20 minutter)
Bikini Bottom Boogie (11 minutter)
Deleted/Extended/Alternate/Test Scenes (26 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.