Kingsman: The Secret Service (2014)

kingsman the secret service

I’m a Catholic whore, currently enjoying congress out of wedlock with my black Jewish boyfriend who works at a military abortion clinic. Hail Satan, and have a lovely afternoon madam.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

En ung mann trenes opp av en britisk spionorganisasjon. På samme tidspunkt er verden i fare når en farlig mann med en smart hjerne pønsker ut en ond plan som kan forandre hele jorden. Nå må den hemmelige spionorganisasjonen få stoppet gærningen fra å gjennomføre sin onde plan.

Kingsman: The Secret Service er basert på en tegneserie, og den har høstet svært gode kritikker, noe som ikke kom som noen stor overraskelse når det er Matthew Vaughn bak kameraet.

Kingsman: The Secret Service er som sagt regissert av Matthew Vaughn. Dette er en veldig god britisk regissør som har laget filmer som Layer Cake, Stardust, Kick-Ass og X-Men: First Class. Han har blitt en liten favoritt her i gården, for han lager filmer som alltid får en i godt humør. Han er ikke en typisk lat Hollywood-regissør uten egne visjoner, hører dere det Len Wiseman og Brett Ratner?

I hovedrollene finner vi selvsagt en hel haug med britiske skuespillere som Colin Firth, Mark Strong, Michael Caine og Taron Egerton. Norske Bjørn Floberg med sin herlige stemme har en liten rolle i filmen også, bare at han spiller en svenske, ikke kult! Samuel L. Jackson spiller forresten skurken, og han er herlig i den rollen som en merkelig skurk som er hentet ut fra en James Bond-film.

Kingsman: The Secret Service leverte for det meste varene med tanke på forventningene jeg hadde. Dette er en energisk film i beste Matthew Vaughn-stil. Det blir mye gladvold, det eneste jeg savnet var litt mer variasjon enn kun nærkamper. Det hadde vært interessant og sett større biljakter for eksempel. Matthew Vaughn vet godt hvordan han skal sette sammen actionscener, og visuelt sett kan man heller ikke klage. Men han har det problemet at det kan bli vel mye av det samme når det er duket for action på skjermen.

Når det gjelder actionscenene, er den større actionsekvensen i kirken med Colin Firth filmens store høydepunkt. Jeg elsker virkelig den ville energien til Matthew Vaughn som regissør, han kan vel kalles for Storbritannias svar på Gareth Evans (The Raid-filmene). Volden er ganske rå og brutal, og actionfans vil kose seg og le av all energien og galskapen som blir vist på skjermen. For det er så mye god humor i volden som blir vist!

Skuespillene gjør jobben sin, jeg kan ikke klage på noen. Colin Firth har aldri vært tøffere, det er ganske vilt å se ham slå seg løs, vi snakker om stive Colin Firth her!

Protagonisten i filmen er en typisk karakter vi har møtt i mange andre filmer. Han er ikke helt som de andre, men han er dyktig når det først gjelder. Jeg skulle ønske vi fikk sett mer av treningen og forholdet han fikk med gruppen han er en del av. Men Kingsman: The Secret Service får litt hastverk med alt den har på menyen, så det som skjer under opplæringen føltes for meg halvhjertet ut.

Dette er en veldig god underholdningsfilm som nok kunne vært bedre hadde man tatt det litt mer med ro, spesielt skulle man nok ha vært mer tålmodig med å bygge opp protagonisten. Men skulle man ha gjort det, måtte man nesten har delt den første filmen opp i to deler, og da tviler jeg på at filmen hadde vært en like stor suksess på kino.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, og fargene varme. Bildet er ikke det skarpeste jeg har sett, men totalt sett er bildekvaliteten veldig god.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet med klar og luftig lyd. Lydsporet er behagelig å høre på, det blir aldri for varmt eller kaldt.

Ekstramateriell:
Kingsman: The Secret Service Revealed (92 minutter)
Galleries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.