Blackhat (2015)

blackhat

The real hit is still to come.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En datahacker lager trøbbel for kineserne når han lar kjølepumpene svikte i et atomkraftverk. Like etterpå leker han seg på den amerikanske børsen. Kinesiske og amerikanske myndigheter bestemmer seg for å samarbeide slik at de kan fakke mannen som står bak hackerangrepene. Men de trenger hjelp, og det er en person som er fengslet som kan hjelpe dem, han er også en datahacker. Men kan de stole på han når han igjen får kjenne smaken av frihet?

Blackhat er regissert av Michael Mann. I hovedrollene finner vi Chris Hemsworth, Viola Davis, Leehom Wang og Wei Tang. Filmen ble en kjempefiasko økonomisk sett på kino år, filmen kostet 70 millioner dollar å lage og den tjente rundt 18 millioner dollar på verdensmarkedet. Ikke nok med det har filmen fått for det meste dårlige kritikker.

Så etter alt det negative jeg hadde hørt hadde jeg svært lave forventninger til Blackhat, men jeg må alltid sjekke ut hva Michael Man har laget. Personlig likte jeg faktisk filmen. Mulig mye av grunnen til det er at jeg elsker asiatisk film, og det er litt morsomt når Hollywood tar turen over til Hong Kong og spesielt en regissør som Michael Mann som virkelig kan skape fantastiske bilder av svært lite. Og for filmkjennere er det noe spesielt med Hong Kong og nattbildet, så jeg var svært spent på hva Michael Mann kunne få til.

Jeg kan selvsagt se problemene folk har med filmen. Karakterene er tynne, skurkene er for det meste veldig anonyme. Skuespillerne er heller ikke akkurat i toppklassen, det gjelder også Chris Hemsworth, som jeg ikke er stor fan av.

Blackhat føltes ut for meg som en slags blanding av Miami Vice, Mission: Impossible og litt James Bond, skurken føltes ut som en dårlig skurk i en dårlig James Bond-film.

Med alle disse feilene skulle man tro at Blackhat var en skikkelig stinkbombe. Men jeg følte at Michael Mann gjorde mye riktig som han helt ikke fikk til med Miami Vice. Den filmen må jeg få sett igjen, for det er litt vanskelig for meg nå å sammenligne disse to filmene.

Men det jeg følte var at Blackhat med sine svake karakterer klarte å skape emosjonelle øyeblikk og skuddvekslingene sitter som de skal. Med tanke på at Blackhat har mye dårligere skuespillere enn Miami Vice, ble jeg svært overrasket over de mest emosjonelle øyeblikkene og dramaet rundt de snille karakterene når helvete starter. Selv om jeg ikke brydde meg om karakterene, ble det faktisk dramatisk.

Blackhat har ikke det beste manuset, og filmen kan bli litt lang. Men den er nydelig filmet, vi får se flere vakre bilder. Men jeg tror man må være fan av Michael Mann for å sette pris på Blackhat. Den kan skremme mange med sine svake skuespillerne, og noen ganger ser filmen veldig billig ut, men plutselig når det først er dramatisk kombinert med god filmmusikk, falt jeg litt i transe. Det betyr at jeg nøt øyeblikkene.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildekvaliteten er ganske god, men litt mørkt. Sortnivået er ikke av de aller beste, bildet er mykt i mørkere partier, mens i lysere partier ser det meste mye bedre ut. Da ser man det meste av detaljer i ansiktet til skuespillerne.

Lyden er også litt ujevn, spesielt dialogen kan være i enkelte scener litt uklar og utydelig. For meg hørtes ut nesten som om man brukte mikrofonen i et håndholdt videokamera i enkelte scener. Men når filmmusikken tar over med skuddvekslinger og action, fylles rommet opp der alle høyttalerne blir tatt i bruk og da høres alt mye bedre ut.

Ekstramateriell:
The Cyber Threat (13 minutter)
On Location Around the World (9 minutter)
Creating Reality (17 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.