Chef (2014)

chef

En stolt kokk.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En kokk får problemer når han havner i en krangel på Twitter med en matkritiker. Han får sparken når han ikke gjør som eieren av restauranten sier, og han finner ut at han kan satse på noe han brenner for. Det vil si å starte for seg selv og lage maten han selv vil lage, men han har ikke råd til en egen restaurant, så han får tak i en gammel serveringsbil som han kjører rundt i og serverer mat med sin sønn og bestevenn.

Chef er regissert av Jon Favreau, han har både skrevet manus, regissert filmen og han har også hovedrollen i filmen. Dette er mannen bak de to første Iron Man-filmene.

Chef byr på en tradisjonell historie om en far som aldri har vært der for sønnen. Han har alltid prioritert sin jobb, han er stolt over det han har utrettet på kjøkkenet, men utover det så har han gått glipp av det meste når det gjelder sønnen.

Chef er en lett film uten noe særlig dybde. Jeg kan ikke si at jeg ble så sulten av å se Chef, noe jeg trodde jeg ville bli. Men det er ikke så mange spennende matretter her som jeg først trodde.

Når det gjelder sønn og far-forholdet så følte jeg ikke noe særlig for disse karakterene i det hele tatt. Sønnen blir veldig anonym og forsiktig, mens faren spilt av Jon Favreau, blir for hard og kald i sin tolkning. Han er god når han spiller en skikkelig drittsekk, problemet er bare at han har tatt med seg mye av drittsekkkarakteren med i denne rollen. Det er vanskelig å like denne karakteren.

Det som faktisk er interessant er når protagonisten i filmen forteller matkritikeren at han skriver for å underholde andre med giftige ord uten å tenke på hvor mye jobb personen som mottar kritikken har lagt ned gjennom årenes løp. Det fikk meg faktisk til tenke på når jeg slakter filmer og lever i min egen selvopptatte verden. Men det finnes vel ikke så mange dårlige kokker som det finnes dårlige filmfolk i verden, så jeg er unnskyldt.

Som en familiefilm fungerer Chef greit. Men leter du etter mer dybde og ekte følelser er Chef feil film å se. Her er livet for det meste en dans på roser, alt løser seg til slutt og gamle menn må holde seg unna Twitter. Og Chef byr på en veldig rask slutt, det føltes ut som om noen hadde glemt igjen noen scener på klipperommet.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, men fargene må jeg si skuffet mye. Det hele blir litt for kjølig, spesielt med tanke på stedene vi besøker.

Dialogen er litt lav. Filmmusikken pumpes av fronthøyttalerne, det er lite aktivitet i sidehøyttalerne.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Deleted Scenes (10 minutter)
Inside The Truck (8 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.